TARİHİ SÜRECİN PERDE ARKASI

Mahmut Faruk DOĞAN    


Toplu görüşmeler…

Kamu çalışanının ekonomik ve sosyal açıdan iki yılını hatta oluşturduğu alt yapı ile geleceğini etkileyen önemli dönüm noktalarından biri.

Toplu görüşmeler…

Yorulan, yıpranan, ezilen, maddi açıdan dar boğaza itilen, sosyal ve özlük hakları açısından beklentilerle yorulmuş kamu çalışanının can suyu.

Toplu görüşmeler…

Sendikalı, sendikasız tüm kamu çalışanının iki yıllık gündemini belirleyen, geleceğini şekillendiren ana unsur.

Toplu görüşmeler…

Her ne kadar basında ve kamuoyunda ağustos ayı boyunca haber değeri taşısa da sadece bir ayda olup bitmeyen uzun soluklu bir süreç.

Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizerek başlayalım.

6. Dönem Toplu Sözleşmesi 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin gerçek manada kazanımlar elde ettiği, kamu çalışanının mali ve sosyal haklarında ciddi düzenlemeler içeren, son dönemlerde yapılmış, kamu çalışanını rahatlatan, elini güçlendiren, önemli sorunları çözüme ulaştıran tarihi bir sözleşme olmuştur.

Bu başarı tablosunun arka planına biraz değinmek istiyorum.

Çünkü bu tabloda bir günü bile boş geçirilmeyen iki yıllık emek var.

Çünkü bu tabloda dur durak bilmeyen koşturmaca var.

Çünkü bu tabloda çalınmadık kapı, ulaşılmadık yer bırakmamak için ilmek ilmek işlenen bir süreç var.

Peki ne için verildi bu mücadele?

Bu mücadele pandeminin kahramanı sağlık çalışanları emeğinin karşılığını alsın diye verildi.

Bu mücadele hiçbir zaman fedakarlıktan kaçınmayan sağlık çalışanı bir nebze olsun rahat nefes alsın diye verildi.

Bu mücadele sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzü gülsün diye verildi.

Çok şükür hakkın teslimi için çıktığımız yolda muvaffakiyete eriştik.

 Aylar öncesinde, her zaman olduğu gibi sürekli sahada olan Sağlık-Sen teşkilatları, hemşire odasından kan alma bankosuna kadar tüm sağlık personelinin taleplerini, beklentilerini, eksiklerini yerinde tespit etti. 7/24 sağlık çalışanının yanında olan teşkilatlarımızın bu değerli gözlemleri ve tespitleri düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz başkanlar kurulu toplantıları ile geniş bir perspektifte istişare edildi. Bu talepler genel merkezimizin iyi yetişmiş, alanında uzman kadroları tarafından masaya yatırılarak teknik açıdan değerlendirildi, gerekli istişareler yapıldı, gece gündüz demeden bu sorunları nasıl çözüme kavuştururuzun cevabı arandı.

Ağustos ayı geldiğinde sorumluluğun bilincinde olan, ne istediğini bilen, fedakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorumluluğunu üstlenmiş, onların emanetine sahip çıkmak için masada yerini almış Genel Başkan, yönetim kurulu ve teknik ekip vardı.

Sabah erken saatlerde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren öz verili çalışmalar, Bakan Bey ve bakanlık bürokratları ile dur durak bilmeksizin devam eden görüşmeler, temaslar, olmazsa olmaz dediğimiz taleplerimizdeki ısrarımız ve en nihayetinde gecenin üç buçuğunda çözülen düğüm.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için başta sabit ek ödemeye yapılan %20 zam olmak üzere birçok konuda birbirinden değerli kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlar sayesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bir nebze olsun nefes almasına vesile olduk. Kronikleşmiş, sürüncemede kalmış 3600 ek gösterge gibi sorunların çözümünü takvime bağladık.

Bitti mi? Hayır!

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için durmadan, yorulmadan çalışmaya, gece gündüz demeden koşturmaya, mücadeleye devam edeceğiz!

Bu süreçte katkı sağlayan, emek veren, mücadelemize destek veren, bizlere güvenen, bizimle yol yürüyen; üyesinden temsilcisine, yönetim kurulundan başkanına, genel merkez yönetiminden teknik ekibine gönülden teşekkür ederim.

  • PAYLAŞ :