BAYIR BUCAK DÜŞTÜ! TÜRKMENLER KATLİAMLA KARŞI KARŞIYA...
21 Kasım 2015, Cumartesi

Alınan bilgilere göre;

Hatay'ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıya. Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusu, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere. Topraklarını savunan muhalifler, hiçbir IŞİD'linin bulunmadığı bölgeyi 15 gündür bombalayan Rus uçaklarının bombaları altında geri çekilmek zorunda kaldı. İran destekli rejim militanları Türkmen Dağı'na girdi. Esad ordusunun stratejik Gımam Tepesi'ni almasıyla ilk adımını attığı Bayırbucak harekatında dün, bölgenin merkezi durumundaki Kızıldağ'ın da alınmasıyla Bayırbucak genelinde Rusya-Esad hakimiyeti kuruldu.

Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Sorumlusu Ömer Ceren, "Saldırılar son 5 yılın en yoğunu" derken, Türkmen köylerine 'yağmur yerine bomba yağdığını' kaydetti. 10'dan fazla köyün tamamen boşaldığını, kaçanların Türkiye sınırına gittiğini ifade eden Ceren, "200'e yakın yaralımız 20 de şehidimiz var. Rejim tarafında can kaybının daha fazla olduğu bilgisi geldi. Şuan bizler Esed'le değil, RusyaİranIrakÇin'le savaşıyoruz. Bizi dört bir yandan vurmaya başladılar" dedi. Ceren, üzerileri ne yağmur yerine bomba yağsa da topraklarından vazgeçmeyeceklerini, sonuna kadar direneceklerini kaydetti.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Rize Sağlık-Sen Şubesi olarak katliamı kınıyoruz. Bir an önce Rus bombardımanına son verilmesi, Suriye güçlerinin çekilmesi ve dünya kamuoyu bu olaya sessiz kalmaması gerektiğini deklere ediyoruz.......

 

PAYLAŞ :