MEMUR MAAŞLARINA YAPILMAK İSTENEN SEYYANEN VE YÜZDELİK ZAM TUTARI, TUTARSIZDIR.
05 Temmuz 2023, Çarşamba

MEMUR MAAŞLARINA YAPILMAK İSTENEN SEYYANEN VE YÜZDELİK ZAM TUTARI, TUTARSIZDIR.

                Seyyanen 8000 TL ve % 17,5 zam tutarı 01 Mayıs 2023 tarihinde seçim öncesi açıklamalar olarak değerlendirildiğinde, aradan geçen zamandaki ekonomik göstergeler; döviz ve altının yükselmesi, enflasyon rakamları göz önüne alındığında açıklamalar hayal kırıklığı yapmıştır.

                Ekonomik göstergeler kayıpların kepçe ile, yapılan zamların kaşıkla olduğu, sahada bir hayal kırıklığı, beklentisizlik, huzursuzluk oluştuğu, faturanın memurların sırtından telafi edilmek istenmesi kabul edilemezdir.

                Memurların özelinde Sağlık Çalışanları mesai fazlası (nöbet ücretlerinin) erimesi ile de farklı bir kayıp içerisine girmiştir.

                Zamların beklentisinin çalışanlar katında yüksek olması, ekonomik göstergeler karşısında karşılanabileceği katiyetle iken, tam tersi bir tutumla ince eleyip sık dokunarak en alt sınırların zorlanılarak verilen seyyanen ve yüzdelik zam çalışanlar ve temsilcileri nezdinde kabul edilemezdir.

                22000 ve üzeri yapılacak iyileştirmeleri, en düşük devlet memuru maaşıyla en yüksek devlet memuru maaşı arası, adaletin ve hakkaniyetin tesis edilmesi yürütmenin görevidir. 

              Seyyanen diye açıklaması yapılan tasarıda seyyanen diye verilmeyecek olan, farklı bir kalemden yapılacak ödemenin, emekli maaşlarına yansımayacak iken sağlık çalışanlarının diğer hâk edişlerini düşüreceği ve erken kesintiye mani olacağı da manidardır.  

               Devlet memurları olarak yeniden düşünülmesi, geç olmadan yeni tekliflerle memur zamlarının olgunlaştırılması ve sahanın rahatlatılmasını istiyor ve bekliyoruz.  

MEMUR MAAŞLARINA YAPILMAK İSTENEN SEYYANEN VE YÜZDELİK ZAM TUTARI, TUTARSIZDIR.

PAYLAŞ :