Genç Memurlar, Karadeniz Bölge Çalıştayı’nı Gerçekleştirmek Üzere Rize’de bir araya geldi
11 Haziran 2023, Pazar

8 Haziran Perşembe akşamı tanışma ve proje tanıtımı ile başlayan çalıştayda takım oyunları ile ekip uyumu yakalandı. Sonraki günlerde odak gruplara bölünen katılımcılar “Hizmet İçi Eğitim, Mesleki Gelişim ve Oryantasyon”, “Mobbing”, “Kurumsal Aidiyet”, “Hak Mücadelesi ve Sendikal Haklar” ile “Açık Masa” düzeninde, beş ayrı masada beyin fırtınası yaparak genç memurların çalışma hayatından beklentilerini, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştular. Çalıştay, 11 Haziran Pazar günü yapılan kapanış programıyla sona erdi.

Çalıştaya; Amasya, Bayburt, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon, Zonguldak illerinden Milli Eğitim Bakanlığına ve Yükseköğretim Kurulu’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan, 18-30 yaş aralığında farklı meslek gruplarından memur ve aday memurlar katıldı.

Rize Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve dört gün süren çalıştaya; Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Personel Daire Başkanı İrfan Serdar, RTEÜ Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan Örücü, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muhammed Yılmaz, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Şaban Ergene, Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kibaroğlu, Eğitim Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Türüt, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Emekli Memur-Sen Rize İl Temsilcisi İsmet Sivrikaya, Genç Memur-Sen Rize İl Başkanı Habib Yuşa Köse ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalıştaya katılan genç memurlar, bir yandan yoğun bir program eşliğinde sorunlarını dile getirme ortamına kavuşurlarken bir yandan verilen serbest zamanlarda Rize’yi keşfettiler. Birbirinden kıymetli dostluklar ve farklı deneyimler kazanan ekibin çalıştaydan duyduğu memnuniyet yüksek oldu.

PAYLAŞ :