Sağlık-Sen 7. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi
20 Mart 2024, Çarşamba

Sağlık-Sen 7. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Doğan, “Yakın zamanda Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği Çalıştayı ile radyoloji teknisyeni ve teknikerlerimizin sorunlarına dikkat çekmek için bir çalıştay yapacağız. Yine ‘teknik hizmetler sınıfının’ sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerileri için bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi. 

Sağlık-Sen 7. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı online olarak gerçekleştirildi. 

Toplantıda Genel Merkez Yönetimi, sendikal gündeme ilişkin birçok konu ve planlanan çalışmalar hakkında Şube Başkanlarına bilgi verdi. Şube Başkanları da görüş ve önerilerini dile getirdi. 

Genel Başkan Doğan: Memur-Sen ve Sağlık-Sen Olarak Süreci Yakından Takip Ediyoruz

Şube Başkanlarına hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesiyle ilgili bilgi vererek, “Toplu sözleşme kazanımlarımız arasında yer alan toplu sözleşme ikramiyesi Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya kayıtsız kalmayarak geçen hafta yaptığımız iftar programında, bu konunun çözüleceğini söyledi. Zaten siz de buna şahit oldunuz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan da gerekli yasal düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Süreci Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak yakından takip ediyoruz. Bu konunun bir an önce çözülmesi, kamu görevlisi arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“39 Sağlık Branşı İçin Çalışmalar Yapıyoruz”

39 sağlık branşı için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Doğan, "Hekimlerimiz için bir toplantı gerçekleştirdik. Raporu önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Hemşirelerimiz için de bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştayda hemşirelik mesleğini tüm yönleriyle ele aldık. Çalıştay raporu üzerinde çalışmalarımızı akademisyenlerimizle ve uzman ekibimizle sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığımızdaki 39 sağlık branşı için çalışmalar yapıyor, her bir meslek grubunun sorunlarının çözülmesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

"Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği Konusunda Bir Çalıştay Yapacağız”

Belirledikleri 3 konu üzerinde önümüzdeki süreçte sorunlara karşı çözüm önerileri ortaya koyacak toplantılar yapacaklarını kaydeden Doğan, “1983 yılında çıkmış ve güncelliğini yitirmiş Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği konusunda bir çalıştay yapacağız. İlgili yönetmelik artık beklentileri karşılamamakta, çalışan arkadaşlarımız için sorun üretmektedir. Bu konuyu masaya yatırarak uzman bir ekiple enine boyuna tartışacağız. Eski yönetmeliğe karşı bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir yönetmelik model önerisi hazırlayacağız. Yine radyoloji teknisyeni ve teknikerlerimizin sorunlarına dikkat çekmek için bir çalıştay yapacağız. ‘Teknik hizmetler sınıfında’ çalışan arkadaşlarımız (elektrik teknisyeni vb.) için de sorunları tespit edecek ve çözüm önerileri üretecek bir toplantı hazırlığı içeresindeyiz. Biz tüm sağlık profesyonellerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarla sağlık profesyonellerimizin çalışma hayatını kolaylaştırmak, yaşadıkları sorunları çözmek istiyoruz”  değerlendirmesinde bulundu.

PAYLAŞ :