Yine Sağlıkta Şiddet
30 Ekim 2023, Pazartesi

Kıymetli basın mensupları, 

Değerli arkadaşlar, 

Can kurtarmak gibi kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, atılan önemli adımlara rağmen hız kesmiyor. Her şart ve koşulda fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarımız, maalesef her gün gelen şiddet haberleriyle sarsılıyor. 

Pazar günü hastanemizin acil servisinde canla başla görevini yerine getirmek isteyen bir hemşire arkadaşımız maalesef ki  hastanın Ailesi  tarafından şiddete maruz kalmıştır.  Acil serviste görevli sağlık çalışanlarımız araya girerek, saldırganı uzaklaştırdı. 

Saldırıya uğrayan hemşire arkadaşımıza ve acil serviste görevli tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Saygıdeğer basın mensupları, 

Biz sağlık çalışanları, bu duruma isyan ediyor, saldırıyı lanetliyoruz. 

Biz sağlık çalışanları, başka canlar yansın istemiyoruz, işimizi korkmadan yapmak istiyoruz. 

Biz sağlık çalışanları, şifa dağıtırken veya birçok hastaya umut olurken şiddetin kara gölgesini üzerimizde hissetmek istemiyoruz. 

Biz sağlık çalışanları, can kurtarırken canımızdan olmak istemiyoruz. 

Yaşanan şiddet olayları, sadece olayı yaşayan sağlık çalışanımızı derinden sarsmıyor. Tüm sağlık çalışanlarımızın korku ve paniğe kapılmalarına neden oluyor. Ayrıca şiddet, çalışanların meslekten soğumalarında, tükenmişlik sendromuna sürüklenmelerinde de önemli yer tutuyor.

Sağlıkta şiddet, tüm sağlık çalışanlarını, aile fertlerini ve hastaları etkilediği gibi nitelikli sağlık hizmetini de etkilemektedir. Bu yönüyle bakıldığında da sağlıkta şiddetin toplumsal bir sorun olduğu açıkça ortadır. Bu yüzden Giresun olarak örnek il olmaya halkımızı davet ediyoruz.

Buradan tüm halkımıza sesleniyoruz, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız. Birlikte onların yanında olmalıyız. Bu magandalara birlikte ‘dur’ demeliyiz. Çünkü bu durumda mağdur olan yine sağlık hizmetini alamayan vatandaşımız yanı sizlersiniz. O yüzden sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddete karşı sizler de tepkisiz kalmamalısınız. 

Bundan dolayı, sağlıkta şiddetle mücadelede tüm toplum sorumlu olmalıdır.

 

Kıymetli Arkadaşlar, 

 

Sağlıkta Şiddet Yasası’na rağmen saldırganların adli mercilerce serbest bırakılması, her zaman olduğu gibi sağlık çalışanlarını yaralarken, failleri cesaretlendirmektedir. Bu nedenle, hakim, savcı ve kolluk kuvvetlerine de önemli görevler düştüğünü hatırlamak istiyor, tüm yetkilileri sağlıkta şiddet konusunda ortak hareket etmeye davet ediyoruz. 

Sağlıkta şiddet olaylarının son bulmasını temenni ediyoruz. 

Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Yapılan haksızlıkların karşısındayız. Gerçekleştirilen şiddet olayını bir kez daha kınıyoruz. Olayın yakından takipçi olacağız ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

PAYLAŞ :