Devlet Memurunu Enflasyon Karşısında Korumalıdır.
29 Aralık 2022, Perşembe

Bugün en düşük maaşlı bir memurun yıllık maaşından 100 bin TL vergi kesintisi yapılmakta olup eline geçen net maaş da yıllık 110 – 120 bin TL arasındadır. Çalışanlarımız devletin kendisine verdiği işi en güzel şekilde yapıp ücretini almaya çalışır. Bunun yanında Sağlık çalışanları hastanede kendi canını hiçe sayarak çalışır. Herkesin annesi, babası, çocuğu ve sevdikleri hastanelerde yatar ve bunların hepsinin tedavisinden bakımına kadar her şeyi sağlık çalışanları uygular. Son yıllarda pandeminin getirdiği aşırı iş yükü ve sonrasında patlak veren Ukrayna – Rusya savaşıyla dünya farklı bir krize daha girmiştir. Tüm bu sorunlar ülke vatandaşımızı olumsuz yönde etkilemiştir. Kapitalist ekonominin girdiği kriz tüm dünyayı enflasyon canavarı ile yeniden tanıştırmıştır. Yapılan yanlış algılarla sanki sağlık çalışanları çok yüksek bir meblağ maaş alıyor gibi gösterilirken aslında yükselen enflasyonla ellerindeki maaşta uçup gitmiştir. Özellikle Sağlık Bakanlığı yapılan Döner sermaye düzenlemesinde kat sayıları her geçen ay daha da düşürüp resmi olarak çalışanların maaşını düşürmektedir. Sahada insanlar güzel bir düzenleme beklerken Sn. Cumhurbaşkanımıza giden haberlerin gerçeği yansıtmadığını sahada durumun çok farklı olduğunu kendisine arz etmekteyiz.

Tüm bunların yanında devletimizin çalışana verdiği “giyim yardımı” çok komik bir rakamlara ulaşmıştır. Öyle ki bugün bazı arkadaşlarımıza 24 lira bazılarına 32 lira bazılarına 100 lira gibi komik rakamlar yatmaktadır. Komik diyoruz çünkü bugün bir sağlık çalışanı bir beyaz önlük almak istese 200 liradan, forma almak istese 500 liradan aşağıya alamıyor. Bu sorunun çözümü için Toplu sözleşme de güncellenip makul bir seviyeye çekilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Son zamanlarda Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu promosyon anlaşması da ülke gündemini meşgul etmektedir. Biz daha öncesinde İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte yapmış olduğumuz çalışmada çalışanlarımızın promosyonlarını güncel verilere oranla artış yaptırmıştık. Bunun yanında yapmış olduğumuz görüşme neticelerinde bakanlığın 30 ili kapsayan sözleşmesine Giresun ili de sadece “para puan” kısmına eklenmiş olup 3 taksit halinde 30 ilde olduğu gibi onlarda bu para puandan yararlanacaklardır.

Asgari ücreti belirlerken ekonomik şartları gözeten devletimiz devlet memurlarının da ocak ayında maaş düzenlemesi toplu sözleşme hükümleri gereği yerine getirilecektir. Fakat toplu sözleşme sonrasında yaşanan aşırı enflasyon yüzünden maaşlar çok gerilerde kaldığından devlet memuruna en az %50 oranında zam ve beraberinde yapılacak bir vergi düzenlemesiyle sabit bodrolu çalışanların neredeyse kuyumculardan fazla vergi kesintisinin önüne geçilmelidir.

PAYLAŞ :