Anne Süt Desteği, Aile Sağlığı Merkezlerinden Kaldırılmalıdır !
16 Mayıs 2019, Perşembe

Şube Başkanımız Erdal YILDIRIM konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan ilimiz genelinde 2005 yılından bu yana sürdürülmekte olan hamile annelere, doğumdan önce 3 ay ve doğumdan sonra 3 ay olmak üzere “Anne Süt Yardım Projesi” başlatılmıştı. 2012 yılında yapılan yeni protokol ile Süt Yardım organizasyonu Aile Sağlığı Merkezlerimiz üzerinden yapılmaya devam edilmektedir.

Sosyal yardım projesi olarak 2005 yılında başlayan ve halen devam eden anne süt yardımı, Aile Sağlığı Merkezlerimize yürütmekte olduğu hizmetlere ek bir yük getirmiş ve çalışanların asli bir göreviymiş gibi devam ettirilmeye çalışılmıştır. Bu durum da Aile Sağlığı Merkezlerinde ki var olan iş yükünü iyice arttırmıştır.

Hali hazırda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tüm Aile Sağlığı Merkezlerimiz, kendi bölgesindeki gebe ve bebek izlemlerini sistem üzerinden bakanlığın belirlediği periyotlar dahilinde takip etmektedir diyen Yıldırım; belediyenin ilgili birimince hazırlanan süt dağıtım yazılım programı aile hekimliklerinin kullandığı sistemdeki izlem aralıklarıyla uyuşmamakta ve bu durum büyük bir karışıklığa neden olmaktadır. Bunun sonucunda vatandaşla sağlık personelimiz karşı karşıya gelmektedir.

Yıldırım, gelinen süreç itibariyle süt dağıtım organizasyonunun Aile Sağlığı merkezlerinde görev yapan sağlık personeline ciddi bir iş yükü getirmekte olup çalışma düzenini bozmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerimizin asli işi olmayan ve ciddi iş yükü getiren bu organizasyonun kaldırılması için sendika olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler sağlayarak yazılı müracaatlarımızı yaptık. Sadece ilimize özgü olan, çalışma barışını bozan bu uygulamaya biran önce son verilmelidir. Bu sürecin hızlandırılması ve uygulamanın en kısa sürede kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz, konunun takipçisi olacağız...

PAYLAŞ :