Sendikamızdan Sözleşmeli Çalıştayı
22 Şubat 2019, Cuma

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından organize edilen “Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası kapsamında sendikamız tarafından hizmet kolumuza bağlı birimlerde sözleşmeli statüde çalışmakta olan personellerin kadroya geçmesi için bir çalıştay düzenledik. Değişik statülerde sözleşmeli olarak kamuda görev yapan üyelerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayda sözleşmeli statülerde yaşanan sorunlar belirlenerek çözüm önerileri sunuldu.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4/B sözleşmeli sağlık personelleri, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli personeller ve 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personelleri görev yapmakta. Bunlara ek olarak da köy ve beldedeki sağlık evlerine açıktan yapılan alımlarla Vekil Ebe/Hemşireler ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununa göre kamu personeli olmayan sözleşmeli aile sağlığı çalışanları da yer almakta.

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın hizmet kolumuza bağlı birimlerinde de 4/B sözleşmeli ve ek ders karşılığı çalışanlar bulunurken, üniversite hastanelerinde de çoğunlukla 4/B sözleşmeli personeller görev yapmakta.

Çalıştayımızda, bu statülerde çalışanların devlet memurluğu kadrosuna atanmaları başta olmak üzere tayin haklarında ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ettik.



SÖZLEŞMELİ PERSONEL RAPORUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
PAYLAŞ :