MALATYA SAĞLIK-SEN OLARAK DİŞ HEKİMLERİ HAFTASINI KUTLADIK
22 Kasım 2017, Çarşamba

Malatya Sağlık Sen Yönetim Kurulu olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine giderek diş hekimlerini ziyaret edip Diş Hekimleri Haftasını kutladık. TOKİ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ve Fırat Semt Polikliniğinde çalışan diş hekimlerini birebir ziyaret ederek gül dağıtıp çikolata ikramında bulunduk. Ziyaret esnasında Diş Hekimlerimiz, Sağlık Sen tarafından böyle bir girişimde bulunularak kendilerinin hatırlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur.1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Ülkemiz coğrafyasında gözyaşının hâkim olduğu bu dönemde sağlık çalışanları olarak umudumuzu kaybetme hakkımızın olmadığına inanarak, kanıta dayalı bilimsel yaklaşımla her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Bu nedenle Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler vücut sağlığını da etkilemektedir. Diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların risklerini arttırmaktadır. Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir.

Sağlık-Sen olarak sağlık politikalarının oluşmasında geçmişten gelen birikimi, günümüzde yaptığı durum değerlendirmesi çalışmaları ve önerileri ile sağlık projelerinin en önemli paydaşı olarak kabul edilmeli ve Sağlık Bakanlığı'nca öncelikli muhatap olarak görülmelidir. Her şeye rağmen umutlarımızı yitirmeden çocuklarımız için daha yaşanır bir Türkiye ve daha sağlıklı ve mutlu bir gelecek hedefinden vazgeçmeden kararlılıkla yürüyeceğiz. Ülkemizden sevgi, barış ve huzurun uzak kalmaması dileklerimizle, dişhekimlerinin ve halkımızın 'Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını' kutluyoruz.

Sağlığın tanımında yer alan fiziksel, ruhsal, mental ve sosyal tam iyilik haline uzak olduğumuz Türkiye’mizde toplumun ağız ve diş sağlığı için bugüne kadar emek veren tüm dişhekimlerini 'Dişhekimliği Günü' vesilesiyle minnet ve saygıyla selamlıyoruz.

PAYLAŞ :