Giresun Sağlık Sen Deprem Bölgesine İhtiyaçları Götürmeye Devam Ediyor
20 Şubat 2023, Pazartesi

 

 

Asrın Felaketi olarak tarif ettiğimiz fakat tarif edilemez acılar yaşadığınız 6 ve 7 Şubat depremlerinden 10 ilimiz etkilenmiş binlerce insanımız vefat etmiş, evsiz kalmıştır. Üst üste yaşanan 2 büyük yıkıcı deprem 10 ilimizi savaş alanına döndürmüştür. Memur Sen olarak acil koduyla toplanıp 81 ilimizde 81 tır yardımla afet bölgesine ulaştırma kararı alınmıştır. Sonrasında Giresun Memur Sen’e düşen bir tır dolusu bebek bezi, bebek ve kadın hijyen malzemelerimizi Tırımıza yükleyip AFAD ile koordine olup depremden etkilenen illerden olan Malatya’ya götürdük. Bağış kampanyasına 10 milyon TL’lik yardım yaparak sadece bir meslek örgütü olmadığımızı zor zamanlarda ülkemizin çalışanlarımızın ve insanlarımızın yaralarını sarmaktır. Giresun’da Giresun Memur Sen ve Bağlı sendika başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde kıyafet, kuru gıda oyuncak vb. malzemelerimizi yine AFAD koordinasyonunda Hatay ilimiz Reyhanlı ilçesine ulaştırdık.

Orada bulunan çocuklarla, insanlarla sohbet etme imkânımız oldu. Elbette ki getirdiklerimiz çölde bir su damlası olsa da bu damla güzel ülkemde büyüye büyüye kocaman bir deniz halini almıştır. Ne yaparsak yapalım kaybedenleri geri getiremeyeceğiz. Allah böyle acıları ne ülkemize ne de insanımıza yaşatmasın. Belki konuşacak söylenecek çok söz vardır ama şuan vakit çalışma vaktidir. İnsanlarımızın ve ülkemizin yaralarını sarmak adına çalışmaktan başka çaremiz yoktur. Bu yol üzerine depremden etkilenen ildeki sağlık çalışanlarımızı da ziyaret etme fırsatını bulduk. Hem depremi yaşamış hem de gönüllü olarak oradaki insanlara merhem olmaya çalışan fedakâr çalışanlarımızı gördük. Birlikte acılarını sarmaya çalıştık.

Bu zor zamanlarda ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olsak da bu uzun soluklu bir süreç belki 1 belki 2 yılda oradaki insanlarımızın, çalışanlarımızın düzenlerini kurmalarına el birliğiyle devam edeceğiz.

PAYLAŞ :