7. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ


6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız olan sabit ek ödemelerin %20 artırımlı ödenmesine dair hükümdeki oranın %50’ye çıkarılmasını talep ediyoruz.

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin hesaplanmasında dikkate alınan gösterge rakamlarının değiştirilerek tüm nöbet ücretlerinin ortalama 3 kata kadar artırılmasını talep ediyoruz.

İcap nöbet ücretinin tanımında yapılacak değişiklik ile birlikte tüm sağlık çalışanlarının icap nöbet ücretinden yararlanmalarını talep ediyoruz.

Gece nöbet ücretlerinin ve gece mesai ücretlerinin sağlık çalışanları için %50 artırımlı uygulanmasını talep ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumlarında görevli tüm personelin ek ödeme tavan oranlarının artırılmasını talep ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapan tüm çalışanlar için taban ödeme katsayılarının iki katına çıkartılması ve ek olarak 0,20 puan eklenmesini talep ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapanların taban ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda bulunan kurum ve kuruluşlarda çalışanlara güncel ihtiyaçlara göre yılda 2 defa koruyucu giyim ve donanım yardımı verilmesini talep ediyoruz.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan tüm kamu çalışanları için 14 Mart Tıp Bayramı’nın tatil günü olarak kabul edilmesini, aynı zamanda o gün için ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz.

Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik, destek ve tavan ödemelerinin artırılmasını talep ediyoruz.

Sosyal hizmet tazminatının kapsamının genişletilmesini ve sosyal hizmet tazminatının 20 puandan 50 puana çıkarılmasını, merkez teşkilatı ile il müdürlüklerinde görevli personel için ise ilave 40 puan verilmesini talep ediyoruz.

Üniversite hastanelerinde görev yapan personele becayiş, mazeret durumu ve isteğe bağlı olarak yer değişikliği hakkı verilmesini talep ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde tüm hizmet sınıflarında görev yapan çalışanların kadro unvan katsayılarının ve teşvik ek ödeme oranlarının artırılmasını talep ediyoruz.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına bakmakla yükümlü olduğu her bir çocuk için kreş yardımı yapılması ve başta şehir hastaneleri olmak üzere yeni açılan tüm hastanelerde çalışanların çocukları için kreşlerin zorunlu olmasını talep ediyoruz.

Yıllık izin sürelerinin tamamında ek ödemelerden kesinti yapılmamasını talep ediyoruz.

Hizmet kolundaki tüm çalışanlara toplu taşımada indirim yapılmasını talep ediyoruz.

İdari izin günleri sonrası o günlerde nöbet tutan personele verilmesi gereken nöbet ücreti veya nöbet izni probleminin çözüme kavuşmasını talep ediyoruz.

COVID-19 salgını mücadelesi kapsamında Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinde görevli personelin bir defaya mahsus olmak üzere ilave bir derece verilmesini talep ediyoruz.



7. Dönem tekliflerimizin tamamına ulaşmak için tıklayınız