Memiş: Sağlık Çalışanları Her Zaman Mehmetçiğin Yanında
25 Mart 2018, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımı Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’le birlikte Aksaray Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, gündemi dair açıklamalar yaptı. Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere bütün harekatlarda devletin, ordunun ve Mehmetçiğin sonuna kadar yanında olacağımızı söyleyen Metin Memiş, “Bir duruş ortaya koyarken bizi taraf olarak ilan ediyorlar. Bizde diyoruz ki bayrak inmesin. Ezan dinmesin. Vatan bölünmesin. Mazlumlar mutsuz kalmasın diye tarafız. Tarafımız açık ve nettir. Tarafımızda durmaya da devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu belirten Memiş, Cerablus ve El Bab’daki hastaneleri ziyaret ettiğini, Bab’a 200 yataklı bir hastane yapıldığını vurguladı. Memiş, Suriye’de gönüllü sağlık çalışanlarının büyük fedakârlık gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Şu anda Afrin sınırında sağlık çalışanlarımız ve UMKE ekiplerimiz, Mehmetçiğimize destek veriyor. İçerideki vatandaşların sağlık konularıyla alakalı, askeri sağlık çalışanlarımız ilgileniyor. İnşallah Afrin’de de Sağlık Bakanlığımız aynı Cerablus’ta ve Bab’da olduğu gibi oraya da bir hastane yaparak, ülkemizdeki gönüllü hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görev yapması sağlanacaktır.”

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Yıpranma payı ve adaletsiz döner sermaye konularına da değinen Metin Memiş, sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payının Sağlık Bakanlığı tarafından meclise sunulmak üzere hazırlandığını söyledi. En kısa zamanda yıpranma payı yasasının meclise gelmesini beklediğimizi belirten Memiş, “Tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayan bir yıpranma payı çıkana kadar Sağlık-Sen olarak mücadelemiz devam edecek” dedi. Döner sermaye sisteminin başta aşağı yenilenerek adaletli bir hale getirilmesi gerektiğini dile getiren Memiş, sağlık çalışanların yaşanan adaletsiz ek ödemeler nedeniyle sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Bu konuda sendikamızın çalışmalar yaptığını aktaran Memiş, hazırladığımız raporları ilgili bakanlıklara sunduğumuzu ve adaletli bir döner sermaye sistemi için çalıştığımızı ifade etti.  Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ek ders karşılığı görev yapanların kadro talebinin karşılanması gerektiğini dile getiren Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerinin de takipçisi olduğumuzu kaydetti.

KAYA: SAĞLIK-SEN OLARAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Toplantıda konuşan Aksaray Şube Başkanımız Rıfat Kaya ise Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu kaydetti. Aksaray’da Sağlık-Sen’i en iyi şekilde temsil etmek için sağlık ve sosyal hizmet çalışanların sorunları ve talepleriyle her zaman ilgilendiklerini söyleyen Rıfat Kaya, bölgedeki ilgili kurumlarla devamlı görüşme halinde olduklarını belirtti. Toplantının haırlara vesile olmasını dileyen Kaya, Genel Başkanımız Metin Memiş başta olmak üzere Genel Merkez Yönetimimize, programa katılan şube başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, Konya Şube Başkanımız Zeynel Abidin Uysal, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat, Memur-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ve Aksaray Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya da katıldı.

Program kapsamında Genel Başkanımız Metin Memiş ve beraberindeki heyet Aksaray Valisi Aykut Pekmez ziyaret etti. Vali Pekmez ziyaretleri nedeniyle Memiş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

 

PAYLAŞ :