Baykan: Er ya da Geç Yıpranma Payı Herkesi Kapsayacak
30 Ekim 2017, Pazartesi

Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Rize şubemizin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Yıpranma payının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğini belirten İdris Baykan, er ya da yıpranma payının herkesi kapsayacak şekilde çıkacağını ifade etti.  

Yıpranma payı için Sağlık-Sen ailesinin büyük mücadele verdiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, “Amacımız yıpranma payından bir kesimin değil tüm çalışanlarımızın faydalanmasını sağlamaktır” dedi. Memur-Sen’in dünya üzerinde zulmün son bulması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren İdris Baykan “Memur-Sen bütün haksızlıklara, zulümlere karşı kurulmuş bir sendikadır. Rahmetli Mehmet Akif İnan Memur-Sen’i kuracağı zaman erdemliliğin, adanmışlığın, insafın ve izanın, iyiye ve güzele dair ne varsa hepsinin tohumunu ekmiştir. Allaha şükürler olsun ki o tohumlar bugün yeşerdi ve meyvesini vermeye başladı” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN’İN AMACI MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldıranların asıl derdinin millet ve milletin iradesi olduğunu belirten Baykan, Memur-Sen’in amacının milletin iradesine sahip çıkmak ve savunmak olduğunu aktardı. “Bir millet liderini, bir lider de milletini bulduktan sonra asla onlara kimse diz çöktüremez” diyen Baykan “Milletin lideri Rizeli hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz bu memleketin hayrına bir çivi çakanın değil elini, ayağını dahi öperiz. Ama bu milletin hayrına iş yapıyoruz görüntüsü ile kendi fitnesine, fesadına yol açmaya çalışanlardan uzak dururuz. Onları ifşa etmesini de biliriz” dedi.

TÜRKİYE’Yİ SURİYELEŞTİRMEK İSTİYORLAR

İnsanların Suriye’de ölüm kalım savaşı verdiğini hatırlatan Baykan, “Bugün Suriye’de siyasetten, sendikadan, Ahmet’ten veya Mehmet’ten bahsetmenin bir anlamı var mı, yok” dedi. Türkiye’yi de Suriyeleştirmek için çaba harcandığını ifade eden Baykan, “Ama bu milleti bildikleri için, liderini bildikleri için bunu başaramayacaklarını da biliyorlar. Türkiye bugün 3 buçuk milyon Suriyeliye ev sahipliği yaparak büyük  devlet olduğunu dosta düşmana gösteriyor” diye konuştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Baykan, “Bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimize ve yakınlarına da minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK İÇİN TEŞKİLATIMIZIN EMRİNDEYİZ

Toplantıda konuşan Şube Başkanımız İsmail Yılmaz ise her zaman teşkilat olarak istişare halinde olduklarını belirterek “Teşkilat temsilcilerimizi kucak dolusu sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Geriye takılmadan ileriye emin adımlarla ilerlemek için teşkilatımızın emrindeyiz. İlk günkü aşkla sendikal faaliyetlere kaldığımız yerden devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Toplantıya, Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta ve Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın da katıldı.

PAYLAŞ :