Bayar: Yerli ve Milli Duruşumuzla Vesayete Son Verdik
29 Mart 2017, Çarşamba

Genel Başkan Yardımcımız Himmet Bayar, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in yerli ve milli duruşuyla sendikacılıkta vesayete son verdiği gibi ülkemizdeki vesayete son verilmesine de katkı sunduğunu söyledi. Bayar, Konya’nın Akşehir ilçesinde, “Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet” programına katıldı. Programa Bayar’ın yanı sıra, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer de katıldı.

Burada konuşan Himmet Bayar, kendi gündemlerini dayatan, ideolojik saplantılarını muhaliflik diye sunan ve sendikayı bir paravan gibi kullanan yapıların iktidarını sona erdirdiğimizi, bütün tepkilerinin bundan dolayı olduğunu söyledi. Sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne attığımızı söyleyen Bayar, “Güya emperyalizme karşıydı bu yapılar. Fakat jurnalcilik bu yapıların en önemli karakteridir. Egemenlerin lejyoneri olmak gibi bir özellikleri vardır. Vesayet odakları tarafından beslenerek hayatlarını sürdürürler. Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı.” şeklinde konuştu.

“Şimdi yeni bir dünyaya doğru açılıyoruz, İslam dünyasında da faaliyetler yürütüyoruz” diyen Himmet Bayar, hem bir sivil toplum hareketi, hem de emek hareketi olarak, başta kendi medeniyet coğrafyamız olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde faaliyet gösterdiğimizi kaydetti.

Şimdi yeni bir hamle yapmak zorunda olduğumuzu söyleyen Bayar, zerreden zirveye yaptığımız yolculuğumuzu, yeni ufuklarla taçlandırmamız gerektiğini belirtti. Memur-Sen olarak 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi koyduğumuzu belirten Bayar, bütün kamu görevlilerini sendikamıza ve konfederasyonumuza davet ettiğimizi ifade etti.

İstikrarsız dönemlerin en büyük mağdurlarından birinin de kamu görevlileri olduğunu söyleyen Himmet Bayar, istikrar için, istikbal için, istiklal için “Memur-Sen’e davet, Tercihimiz evet” dediğimizi dile getirdi.

Neden evet dediğimizi soranlar olduğunu söyleyen Bayar, “Dünya değişiyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Eğer, geçen yüzyıl gibi treni kaçırmak istemiyorsak büyük bir dönüşüm şart. Mevcut anayasayla biz, ne başka ülkelerle rekabet edebiliriz, ne de muasır medeniyetler seviyesine çıkabiliriz.” dedi.

Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıktığımızı söyleyen Bayar, mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalıştığımızı, ülkemizin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı durduğunuzu ifade etti.

Sendikacılıkta Yerli ve Milli Ses, Evrensel Mücadeleye Yeni Bir Nefes olduğumuzu da söyleyen Bayar, vesayetin feshi, demokratik hukuk devletinin güçlendirilmesi, milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine ‘Evet’ dediğimizi kaydetti.

Cumhurbaşkanını seçemeyen Meclis, Cumhurbaşkanı seçtirilmeyen Meclis fotoğrafını bir daha görmek istemediğimiz için ‘evet’ dediğimizi dile getiren Himmet Bayar, “Bu fotoğrafların ürettiği çatışma ve kamplaşmaların bedelini de ödedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu riski ve geçmişte yaşanmış tehlikeleri ihtimal olmaktan dahi çıkaracağına inanıyoruz. Bu yüzden ‘evet’ diyoruz.” şeklinde konuştu.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :