"Talebimiz Net: Ücrette Denge, Gelirde Adalet ve Kamuda Huzur"
15 Ocak 2026, Perşembe

Memur-Sen teşkilatı, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünden kamu görevlileri arasındaki ücret dengesizliğine ve gelir adaletsizliğine karşı eylem gerçekleştirdi.

Kamu görevlileri adına yılın ilk maaş gününde Memur-Sen teşkilatı Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, 81 ilde de meydanlarda ücret dengesizliğine ve gelir adaletsizliğine karşı eylem gerçekleştirdi.

"Mücadelemizi Alanlarda ve Her Zeminde Sürdüreceğiz"

Eylem sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamu çalışanları için ücrette denge çağrısında bulundu:

"Aynı işi yapan, aynı sorumluluğu taşıyan kamu çalışanları arasında oluşan ücret uçurumu artık sürdürülemez bir noktaya gelmiştir. Bu tablo, yalnızca bordroları değil, çalışma barışını ve kamu hizmetinin niteliğini de olumsuz etkilemektedir.

Bizim talebimiz nettir: Ücrette denge, gelirde adalet ve kamuda huzur. Bunun yolu ise gecikmeden hayata geçirilecek kamuda ücret reformundan geçmektedir. Kayıpların telafi edildiği, emekliye de yansıyacak seyyanen zam başta olmak üzere, adil ve sürdürülebilir bir sistem istiyoruz.

Haklı taleplerimiz karşılık bulana, gerekli yasal düzenlemeler yapılana kadar mücadelemizi alanlarda ve her zeminde kararlılıkla sürdüreceğiz."


 

PAYLAŞ :