Sağlık-Sen, Sağlık Hukuku Çalıştaylar Serisini Başlattı
28 Şubat 2025, Cuma

Sağlık-Sen'in Ankara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğiyle düzenlemeye başladığı çalıştay serisinin ilki “Sağlık Hizmetlerinde Biyoetik Sorunlar” başlığı ile gerçekleştirildi.

Akademik Sendikacılık anlayışıyla birçok sempozyum ve çalıştay düzenleyen Sağlık-Sen, Ankara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Sağlık Hukuku alanında çalıştaylar düzenlemeye başladı.

Çalıştaylarda, sağlık hukukuna ilişkin 6 farklı konu akademisyenler, avukatlar, sağlık profesyonelleri ve alanında uzman isimler tarafından tartışılacak.

Bu kapsamda ilk çalıştay, “Sağlık Hizmetlerinde Biyoetik Sorunlar” konusu ile gerçekleştirildi. 

Çalıştaya Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Bozkır, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Tezel, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Genel Başkan Doğan: Daha Nitelikli Sendikacılık Amacıyla Faaliyetler Gerçekleştiriyoruz

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikacılığı fark kattıklarını belirterek, daha kaliteli ve daha nitelikli sendikacılık amacıyla faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akademik sendikacılık anlayışıyla önemli çalıştaylar ve sempozyumlar yaptıklarını söyleyen Doğan, Ankara’nın marka üniversitelerinden olan Ankara Üniversitesi ile iş birliktelikleri yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. 

Sosyal sendikacılıkta yakaladıkları başarıyı akademik sendikacılıkta da sürdürmeyi hedeflediklerini dile getiren Doğan, “Tüm sağlık meslek mensuplarını temsil eden Sağlık-Sen olarak bu çalışmaları önemsiyoruz. Çalıştaylarımızda sağlık hukukunu tüm yönleriyle ele almak istiyoruz. Çalıştayımıza katkı sunan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ankara Rektörü Prof. Dr. Ünüvar: Sağlık Bir Bütündür 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Türkiye’nin sağlıkta önemli bir marka ülke olduğunu belirterek, “Burada fiziki yapıların yanı sıra sağlık çalışanlarımızın nitelikli ve özverili olmasının da büyük payı var” dedi. 

Sağlığın bir bütün olduğunu ve bu bütün içerisindeki her bir unsurun emeğinin çok değerli olduğunu dile getiren Ünüvar, sağlık okuryazarlığına dikkat çekti. Toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Ünüvar, sağlık okuryazarlığı eğitiminin ilkokuldan itibaren verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Sağlık Hukuku Çalıştaylarının, Kasım ayında gerçekleştirilen Sağlık Hukuk Sempozyumu’nun devamı niteliğinde olduğunu belirten Ünüvar, baştan Sağlık-Sen Genel Başkanı ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özen: Sağlık Hukuku Alanındaki Tüm Alt Konular İrdelenecek 

Çalışayın Moderatörlüğünü yapan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen ise fakülte olarak Üst Etik ve Alt Etik Kurullarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Sağlık alanında en çok ilaç kullanımı noktasında etik ihalali ile karşı karşıya kalındığını belirten Özen, Sağlık Hukuk Çalıştayları serisinde tüm alt konuları irdeleyeceklerini kaydetti. 

PAYLAŞ :