Sağlık-Sen ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan 2024 yılının son KİK Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının 2025 yılının ilk çeyreğinde yapılması kararlaştırıldı.
Öte yandan toplantıda, Nisan ayında yapılan KİK toplantısında da gündeme getirilen mazeret tayinleri ile mazeret durumu sona eren personelin yaşadığı mağduriyetler de dile getirildi. Bakanlık yetkilileri, Sağlık-Sen’in talebi üzerine Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını bildirerek, yeni yönetmelik taslağında mazeret tayinleri ile ilgili de çalışma yaptıklarını kaydetti.
Sağlık-Sen ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan 2024 yılının son Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısı’nda birçok konu ele alındı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Sağlık-Sen adına Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım ile mevzuat uzmanları katılırken, Bakanlık adına Personel Genel Müdürü Hamza Gökhan Eryılmaz, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Aslan ve ilgili bürokratlar katıldı.
Toplantıda, ek ders karşılığı çalışanların kadroya alınması için yapılan çalışmaların bir an önce neticelendirilmesi, kadın çalışanların doğum sonrası yarı zamanlı çalışma talebinin karşılanması, ASDEP ve sözleşmeli personelin talepleri gibi birçok konu Sağlık-Sen heyeti tarafından dile getirildi.
Sağlık-Sen Talebi, 9. Yargı Paketi’nin İçinde Yer Aldı
Toplantıda sosyal hizmet profesyonellerinin taleplerini gündeme getiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Nisan ayında gerçekleştirilen KİK toplantısında tedbir kararı uygulayan sözleşmeli personelin, tedbir ücretinden yararlanmasına ilişkin düzenleme yapılmasını gündeme getirdiklerini hatırlattı. Doğan, talebin TBMM’de kabul edilen 9’uncu Yargı Paketi’nin içinde yer almasından dolayı teşekkür etti.
“Ek Dersliler İçin Yapılan Çalışma Tamamlanmalı”
Ek ders karşılığı görev yapan personelin uzun süredir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjde beklediğini dile getiren Doğan, ”Ek ders karşılığı görev yapan arkadaşlarımız uzun süredir kadro güvencesine kavuşmak istiyor. Bakanlığın konuyla ilgili çalışma yaptığını kamuoyu biliyor. Yapılan çalışmanın bir an önce neticelendirilmesi sahada büyük bir memnuniyet oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.
Bakanlık Yeni Bir Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği Üzerinde Çalışıyor
Toplantıda mazeret durumu nedeniyle yer değiştiren ve atandığı yerde beş yıl görev yapan personelin yaşadığı mağduriyeti dile getiren Doğan, Nisan ayında yapılan KİK toplantısında da gündeme getirdikleri gibi mazeret durumu sona eren personelden mazeret durumunun devam ettiğine dair belgelendirme talebi yapılmaması gerektiğini kaydetti.
Bakanlık yetkilileri, Nisan ayındaki Sağlık-Sen’in talebi üzerine Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını bildirerek, yeni yönetmelik taslağında mazeret tayinleri ile ilgili de çalışma yaptıklarını kaydetti.
Sınav 2025 Yılının İlk Çeyreğinde Yapılacak
Öte yandan görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavının düzenli aralıklarla yapılması hususunu da gündeme getiren Genel Başkan Doğan, sınav takviminin en kısa sürede açıklanmasını talep etti.
Bunun üzerine sınavın 2025 yılının ilk çeyreğinde yapılmasına karar verildi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Yapılan 2024 Yılının Son KİK Toplantısında Gündeme Getirilen Maddeler Şöyle:
4/B statüsünde görev yapan ASDEP personeli meslek elemanı olarak istihdam edildikleri halde büro personeli üzerinden ek ödeme almaktadır. ASDEP personelinin haiz oldukları unvanlara uygun ve hizmet süresine bağlı olarak 90 puan ve üzerinde olacak şekilde ek ödeme alması sağlanmalıdır.
Ek ders karşılığı istihdam edilen personelin, özlük ve mali haklarına ilişkin sorunların çözülmesi için yapılan çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir.
4/B statüsünden 4/A statüsüne geçişleri sağlanan Destek Personelinin (Bakım Personeli, Çocuk Bakıcısı, Engelli Bakıcısı, Yaşlı Bakıcısı), yardımcı hizmetler sınıfında yer alan “hizmetli” kadrosuna atamaları yapılmıştı. Bu şekilde atanan personelin istihdam sürecinde aranan öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmalıdır.
Destek personeli olarak istihdam edilen 4/B sözleşmeli personele, istihdam gerekçeleri ve görev tanımları dışında görevler verilmektedir. İlgili personele istihdam edildiği branş dışında görevlerin verilmemesi gerekmektedir.
657 sayılı Kanun'un "doğum sonrası yarı zamanlı çalışma" başlıklı ek 43'üncü maddesine istinaden bakanlığınız çalışanlarının çocukları mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihe kadar yarı zamanlı çalışma taleplerinin karşılanmalıdır.
Mazeret durumu nedeniyle yer değiştiren ve atandığı yerde beş yıl görev yapan personelden, mazeret durumunun devam ettiğine dair belgelendirme talebi yapılmamalıdır.
Vekaleten idareci görevi verilen ve gerekli şartları taşıyan personelin vekalet ücretinin ödenmesi sağlanmalıdır.