Genel Başkan Doğan: Çürümüş Zihniyetleri Sağlık Çalışanlarıyla Kıyaslamayı Kabul Etmiyoruz
19 Ekim 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yenidoğan çetesi olayının kalpleri yaraladığını dile getirerek, “Masum, süt kokulu bebekler üzerinden dönen bu insanlık dışı olayın takipçisiyiz. Sağlık camiası hekimi, hemşiresi, ebesi, 112 personeli ile her zaman bu milletin gönlünde yer tutan, en zor zaman ve şartta her zaman milletinin yanında olmuş büyük bir camiadır. Çürümüş zihniyetleri, sağlık çalışanlarıyla kıyaslamayı kabul etmiyoruz” dedi. 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Erzurum Şube İl Divan Toplantısı’na katıldı. Sağlık-Sen uzmanlarının eğitim verdiği toplantıda Genel Başkan Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Duman, teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Genel Başkan Doğan: Cani Çete En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, yenidoğan çetesi olayına yönelik açıklamalarda bulundu. Olayın Türkiye’yi sarstığını dile getiren Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu olay hepimizin kalbini yaraladı. Masum, süt kokulu bebekler üzerinden dönen bu insanlık dışı olayın takipçisiyiz. Sağlık camiası hekimi, hemşiresi, ebesi, 112 personeli ile her zaman bu milletin gönlünde yer tutan, en zor zaman ve şartta her zaman milletinin yanında olmuş büyük bir camiadır. Çürümüş zihniyetleri, sağlık çalışanlarıyla kıyaslamayı kabul etmiyoruz. Sağlık camiasına leke süren bu cani çetenin en ağır şekilde cezalandırılması, bu sürece dahil olmuş kim varsa hukuk önünde gereğinin yapılması, insanı yaşatmak için büyük fedakarlıklar yapan sağlık camiasına olan güvenin korunması ve sağlamlaşması için gereklidir. Sağlık-Sen olarak, çetenin en ağır şekilde ceza almasının mücadelesini vereceğiz.”

“Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağını Derinlemesine Ele Aldık”

Daha sonra konuşmasına sendikal mücadele ile devam eden Genel Başkan Doğan, gündemde yer alan Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Taslak haberinin ilk çıktığı andan itibaren konuyu derinlemesine ele aldıklarını belirten Doğan, “Hem hekim komisyonumuz hem hukuk ve mevzuat birimimiz taslak metin üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Taslak metnin olumlu ve olumsuz taraflarını ortaya koyan bir rapor oluşturduk ve eylem planı hazırladık. Konuyla ilgili hem bakanlık hem de TBMM’de görüşmeler gerçekleştirerek, taslağın olumsuz yönlerini nedenleriyle birlikte anlattık. Önümüzdeki haftada da ziyaretlerimize devam edeceğiz. Amacımız ve gayretimiz, aile hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve ebelerimizin mağduriyet yaşamamasını sağlamak” diye konuştu. 

“Bizim Amacımız Sorunları Çözmek”

Sağlık-Sen olarak popülizm derdinde olmadıklarını belirten Doğan, “Bizim derdimiz bağcı ile değil. Bizim derdimiz üzüm yemek, bizim derdimiz sorun çözmek. Eylem yapmak en basiti. Biz eylemden daha etkili yöntemlerle yolumuza devam ediyoruz. Sağlık-Sen olarak aile hekimimizin, hemşiremizin, ebemizin yanındayız” dedi. 

“Yakın Zamanda Ankara’daki Kreşimiz Faaliyete Başlayacak” 

Sosyal sendikacılığa verdikleri önemi de anlatan Doğan, “üyeden gelen üyeye gidecek” düsturuyla hareket ettiklerini söyledi. Üyelere yönelik gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Doğan, yakın zamanda Ankara’daki kreşin de faaliyete başlayacağını bildirdi. Sağlık çalışanlarının en yoğun olduğu bölgede ve sağlık tesislerinin kesişim noktasında Ankara’daki kreşin hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Doğan, “Sağlık-Sen Kreş hizmetinden faydalanan her bir üyemizin yaklaşık 5 bin TL tasarrufu oluyor. Çünkü biz kar amacı gütmüyoruz. Üyemizin gözü arkada kalsın istemiyoruz. İnşallah Sağlık-Sen kreşlerini Türkiye’nin dört bir yanına açacağız” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Sorunların Çözüm Adresi Sağlık-Sen’dir

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman ise Sağlık-Sen’in zor günlerden bu günlere geldiğini anlatarak, “Engelleri aştık, çamurlu yollarda yürüdük, ara sokaklarda yürüdük. Birlikte mücadele ettik ve birlikte bu yolları aştık. Şimdi koca bir çınar olduk. Bu çınara su taşıyan, emek veren her bir arkadaşıma teşekkür ediyorum” dedi. 

280 bine yakın üye ile geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini belirten Duman, “Birçok kazanım elde ettik. Yeni kazanımlar ve üyelerimiz ile çalışanlarımızın refahını daha da artırmak için mücadeleye devam ediyoruz. Bunun yanı sıra özlük haklarını da yukarıya taşımaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar sorunları biz çözdük, bundan sonra da sorunların çözüm adresi Sağlık-Sen olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen’in büyük bir değer ve marka olduğunu belirten Duman, “Sağlık-Sen’in davasına hep birlikte sahip çıkacağız. Yolumuz uzun, durmak bilmeyeceğiz. Hep birlikte gayret ve çaba göstereceğiz. Sahayı karış karış gezecek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olacağız” dedi. 

Erzurum Şube Bakanı Tortum: Elimizi Taşın Altına Koymaktan Çekinmedik

Sendika olarak çalışanları birbirinden ayırt etmeden herkese eşit mesafede olduklarını kaydeden Erzurum Şube Başkanı Ramazan Tortum, ahlakın yanı sıra vicdan hesabı yapan bir sendikal anlayışla hareket ettiklerine vurgu yaptı. 

Tortum, “Sağlık-Sen olarak sendikacılığı siyasi ikbal, menfaat veya herhangi bir çıkar uğruna yapmıyoruz. Hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir zaman da elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik” diye konuştu.

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :