“Hizmet Kolları Görüşmelerine YÖK’ten de Temsilci Katılacak”
10 Mart 2024, Pazar

Zonguldak Şubeleri’nin toplantılarında konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “YÖK Başkanımız Erol Özvar ile yaptığımız toplantıda, toplu sözleşmede hizmet kollarının yaptığı görüşmelere YÖK'ten temsilci gönderilmesi konusunda mutabık kaldık” dedi. 

Sağlık-Sen Zonguldak Şube’nin İl Divan Toplantısı ve Zonguldak Üniversite Şube’nin Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mustafa Irgatoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantılara çok sayıda teşkilat mensubunun yanı sıra Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş da katıldı. Genel Merkez Yönetimi, “Temsilci Konuşacak Genel Merkez Dinleyecek” programı kapsamında teşkilat mensuplarının gündeme dair sorularını da cevapladı. 

Teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen için temsilcilerin ayrı bir yeri olduğunu kaydederek, “Bizim için temsilci bu sendikanın mihenk taşıdır. Temsilcilerimiz sahada davamız için mücadele ediyor, yaptıklarımızı her yerde anlatıyor. Ülkemizin dört bir yanında bulundukları kurumlarda Sağlık-Sen’imiz için emek veren, ömür veren, ter akıtan tüm temsilcilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Samimi Bir İnançla Çalışıyoruz”

Sendikacılığa yeni bir ivme kazandırdıklarını ve Sağlık-Sen’li olmanın ayrıcalığını üyelerine gösterdiklerini söyleyen Doğan, “Sendikacılığa yeni bir ivme kazandırdık. 29 yıllık tertemiz bir mazimiz var. Tuğla üstüne tuğla koyandan Allah razı olsun. Biz samimi bir emekle ve inançla çalışıyoruz. Samimi inançla çalıştığımız için her geçen gün üye sayımızı artırıyoruz. Sosyal sendikacılık diyerek çıktığımız yolda bir yılda binlerce üyemize ve ailesine dokunan hizmetleri hayata geçirdik. Bizim üyemize borcumuz var. Bu projelerle borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu projelerle sahada şunu gördük. Ülkemizde sağlık alanında iki sendika var Sağlık-Sen ve diğerleri” ifadelerini kullandı.

“Çalıştay Raporları Yazıda Kalmayacak”

Hekimin, hemşirenin, anestezi teknikerinin, fizyoterapistin, paramediğin, ebenin ağır bir sorumluluk ile çalıştığını kaydeden Doğan, “Yoğun bakımda, ameliyathanede, acil serviste çalışan arkadaşlarımızın sorumluluğu çok büyük. Biz bu arkadaşlarımızın çalışma ortamlarını, yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Hemşirelerimizle ilgili, hekimlerimizle ilgili çalıştaylar yaptık. Şimdi bu çalıştayların raporlama sürecindeyiz. Bu raporlar sadece yazıda kalmayacak. Bu raporları tüm muhataplarımız ile paylaşacak, sorunların çözümü için mücadele edeceğiz. Diğer meslek grupları için de çalıştaylar yapacak, sahadan gelen arkadaşlarımız ile çalışmalar ortaya koyacağız” diye konuştu. 

“YÖK, Sağlık-Sen’in Model Önerisi Doğrultusunda Adım Attı”

Uzun bir çalışma sonucunda gerekçeleriyle birlikte bir talep listesi oluşturduklarını ifade eden Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

Nöbet ücretlerinin artırılması, gece çalışma tazminatı, yardımcı hizmetler sınıfındakilerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin hakkı verilmesi gibi belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. YÖK tayin hakkı konusunda Sağlık-Sen’in model önerisi doğrultusunda ilk adımı attı. Yıllardır çözülmeyen bu konuda bir ilerleme kaydedildi. Bu da Sağlık-Sen’in yaptığı mekik diplomasisi sayesinde oldu. Şimdi bu konuda yasal düzenleme yapılmasını ve yılların sorununun çözülmesini istiyoruz.”

“Hizmet Kolu Görüşmelerine YÖK’ten Temsilci Katılmalı” 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile yaptıkları görüşmede önemli bir konuda mutabakat sağladıklarına dikkat çeken Doğan, “YÖK Başkanımız Erol Özvar ile yaptığımız toplantıda, toplu sözleşmede hizmet kollarının yapıldığı görüşmelerde YÖK'ten temsilci olmadığını dile getirdik. YÖK Başkanımız da talebimize olumlu yaklaşarak, toplu sözleşmede hizmet kollarının yapıldığı görüşmelere YÖK'ten temsilci göndereceklerini ifade ettiler. Önümüzdeki toplu sözleşme süreci başlamadan inşallah gerekli adım atılacak” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Biz Bu Milletin Ta Kendisiyiz

Sendikal anlayışın değerler üzerine yapıldığında kıymetli olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Biz hak ve hakikatin peşinden giden, ekmeğimizi büyütmek, emeğimizin karşılığını almak için mücadele eden bir topluluğuz. Sağlık-Sen olarak 29 yıllık alnına kara bir leke değmemiş misyonun temsilcileriyiz. Meşru zeminde mücadelemizi sürdürüyor, milletin değerlerinden yana tavrımızı koyarak hakkımızı arıyoruz. Çünkü biz bu milletin evladıyız, milletin ta kendisiyiz” dedi. 

Hak arama mücadelesini her platformda sürdürdüklerini ve sosyal sendikacılık ile ilklere imza attıklarını dile getiren Baykan, “Sağlık-Sen olarak Mehmet Akif İnan ağabeyimizin mirasını devam ettiriyoruz. Gönüllere dokunuyor, üyemize hizmet ediyoruz. Birilerinin olmaz dediği, hayalini dahi kurmadığı projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Biz her türlü tekelci anlayışa karşıyız. Yaptıklarımızla, hizmetlerimizle anılacak, hakikati sahada herkese anlatacağız. Rabbim bu yolda işimizi kolay eylesin” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: 4688 Sayılı Yasa Sendikal Mücadeleyi Dar Bir Alana Sıkıştırıyor

Sendikacılığın tarihsel sürecinden bahsederek sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Türkiye’deki sendikacılığın geldiği noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Toplu sözleşme hakkının elde edilmesiyle birçok kazanım elde ettiklerini dile getiren Irgatoğlu, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak yüzlerce kazanıma imza attık, birçok sorunu çözdük. Ancak geldiğimiz noktada 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu artık beklentileri karşılamıyor. Bu yasa memur sendikacılığının alanını kısıtlıyor. Bu yasa sendikal mücadeleyi dar bir alana sıkıştırıyor. Bu yüzden memur sendikacılığını daha değerli ve özgürlükçü hale getiren bir yasa için çalışıyoruz. Bir model önerisi konusunda Memur-Sen olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Zonguldak Şube Başkanı Kara: Bir Yılda Çok Önemli Projeler Hayata Geçirildi

Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Sağlık-Sen’in yeni bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü ve sendikacılığa yeni bir soluk getirdiğini kaydederek, “Sosyal sendikacılık diyerek 1 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Sağlık-Sen ailesi olarak üyelerimizin taleplerini ve sorunlarını her zaman ve her zeminde gündemde tutmayı başardık. Önemli kazanımlara imza attığımız gibi halen çözüm bekleyen konularda da sürecin takipçisi olacağımız konusunda kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu inanç bizim ışığımız, bu dava bizim hayatımız, bu yol bizim güzergahımız” şeklinde konuştu. 

Zonguldak Üniversite Şube Başkanı Darıcı: Yılların Sorunu Görünür Hale Geldi

Zonguldak Üniversite Şube Başkanı Yiğit Osman Darıcı da yaptığı konuşmada, üniversite hastanelerinin sorunları için Sağlık-Sen’in Üniversiteler Komisyonu kurduğunu hatırlatarak, “Bu iradeyi ortaya koyan Genel Başkanımıza ve Genel Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ederiz. Ben de bu komisyonunun üyesiyim. Üniversite hastanelerimizin sorunları bir hayli fazla. Bu komisyonda belirlediğimiz sorunların çözüme kavuşması için çalışıyoruz. Genel Merkezin verdiği mücadeleyle yılların sorunu tayin hakkı konusu görünür hale geldi. İnşallah tayin hakkının elde edilmesi Sağlık-Sen’in mücadelesiyle olacak” dedi. 

 

PAYLAŞ :