Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk Gazintep Üniversite Şube’nin İl Divan Toplantısı’na Katıldı
10 Mart 2024, Pazar

Sağlık-Sen Gaziantep Üniversite Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı da katıldı. 

Toplatıda  verdikleri sendikal mücadeleyi anlatan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kuruluş ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam ettiğini söyledi. Kuluöztürk, “Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Sendikacılığı ideolojilerin, ucuz hesapların perdesi yapmadık. O yüzden bugün Türkiye’nin en büyük emek örgütlerinden birisiyiz” dedi. 

“Sahanın Sorunlarını Biliyor, Çözüm Önerilerimizi Sunuyoruz”

Tüm çalışanların emeği için mücadele verdiklerini kaydeden Kuluöztürk,  “Memur-Sen ve Sağlık-Sen varsa mücadele var, azim var ve azimle şekillenen umut var. Yılmadan çalışanlarımızın hakkı için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sağlık profesyonellerinin sorunlarını çözmek için mekik diplomasi gerçekleştirdiklerini aktaran Kuluöztürk, ayın zamanda sorunlara çözüm önerileri de sunduklarını kaydetti. Sahanın sorunlarına hakim olduklarını dile getiren Kuluöztürk, şunları söyledi:

“Üniversite hastanelerinde çalışanların en büyük sorunu olan yer değişikliği hakkı için yoğun mücadele verdik. Her platformda dile getirdiğimiz sorunların başında bu yer alıyordu. Sorunu çözmek için muhataplarımızla yoğun bir görüşme gerçekleştirdik. Aynı zamanda, Sağlık-Sen Talep Toplama Platformu kurduk ve bu platforma ilgi yoğun oldu. Biz buradan çıkan sonuçları YÖK ile paylaşıp, çözüm önerimizi sunduk. Verdiğimiz mücadele sonucunda YÖK ilk adımı attı ve bizim model gösterdiğimiz talep toplama platformunun benzerini hayata geçirdi. Bu işin takipçisi olacağız ve üniversitede görevli çalışanlara yer değişikliği hakkı verilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Kerkez: Amacımız Alın Teri Döken Çalışanlarımızın Hakkını Savunmak

Gaziantep’te görevli sağlık çalışanlarının gürsesi olduklarını dile getiren Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, “Amacımız alın teri döken, fayda üreten üyelerimizin ve tüm çalışanların adalet, hak ve emek savunuculuğunu yapmaktır. Üniversite hastanelerinde yaşanan sorunları biliyor ve çözmek için çaba sarf ediyoruz. Birlik ve beraberlik içeresinde mücadele edecek ve sorunları çözeceğiz” şeklinde konuştu. 

PAYLAŞ :