“Sağlık Çalışanlarımıza Muayene Önceliği Verilmesi İçin Mücadele Ediyoruz”
08 Mart 2024, Cuma

Osmaniye Şube’nin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık çalışanlarımıza muayene önceliği verilmesi için her platformda mücadele ediyoruz” dedi. 

Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıya ayrıca Cumhur İttifakı Osmaniye Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, AK Parti İl Başkanı Adnan Bayram, Memur-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mahmut Kahraman ve Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci katıldı. 

Teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, yaptıkları çalışmalardan bahsetti. 

“Türkiye’de Yapılmayanı Yapıyoruz” 

Sosyal sendikacılık adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Doğan, “Göreve geleli bir yıl oldu. Bu bir yılda üyemize dokunan birçok projeyi, güzel hizmeti hayata geçirdik. Yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başkalarının hayalini dahi kuramadığı birçok faaliyeti Sağlık-Sen olarak hayata geçirdik. Türkiye’de yapılmayanı yapıyoruz. Bakın ilk açtığımız Sağlık-Sen Ulus Otelimizde 25 binin üzerinde üyemizi misafir ettik. Sağlık sorunları nedeniyle ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya gelen üyelerimizi ve ailelerini toplu taşıma merkezinden alıp gideceği hastaneye bırakıyoruz. AYT-TYT ve LGS kurslarını üyelerimizin çocuklarına online olarak veriyoruz. Sağlık-Sen iletişim Merkezi (SİMER) ile üyelerimizin sorunlarını dinliyor, sorularını cevaplıyor, hukuki danışmanlık veriyoruz. Biz hem üyelerimize hem de devletimize ve milletimize hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Tayin Hakkı Konusunda Adım Atılması Sağlık-Sen’in Başarısıdır”

Sağlık-Sen’in üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi için büyük mücadele gerçekleştirdiğini anlatan Doğan, “Üniversite hastanelerinde çalışanlar için kurduğumuz ‘Sağlık-Sen Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’ önerisini başta YÖK Başkanı olmak üzere tüm Başkanvekilleri ile paylaştık. Bu platform önerisini sunduktan sonra YÖK harekete geçti. Üniversitelerde görevli çalışanların tayin taleplerine yönelik bir platform kurularak çalışma yapılacağını duyurdu. Bu sorunun görülmesi ve bu konuda adım atılması Sağlık-Sen’in başarısıdır. İnşallah üniversite hastanelerinde çalışanların tayin hakkının sağlanması bizim eserimiz olacak” değerlendirmesinde bulundu. 

“Muayene Önceliği Talebimizi Sağlık Bakanımıza İlettik”

Sağlık personeline muayene önceliği verilmesi konusunda mücadelelerini sürdürdüklerine dikkat çeken Doğan, “Biz bu talebimizi Sağlık Bakanımıza ve Bakan Yardımcılarımıza ilettik. Sağlık personelimize muayene önceliği verilmesi için her platformda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Bu talebin hayata geçirilmesi Sağlık-Sen’in mücadelesiyle olacak” diye konuştu. 

“Nöbet Ücretlerinin Artırılması ve Gece Çalışma Tazminatı Ödenmesi İçin Diplomasiyi Sürdürüyoruz”

Hekimin, hemşirenin, sağlık memurunun, ebenin yani tüm sağlık profesyonellerinin talepleri için her alanda çalıştıklarını söyleyen Doğan, “ilk defa 7. Dönem Toplu Sözleşme’de nöbet ücretlerine artış elde ettik. Yeterli mi, tabi ki değil. Nöbet ücretlerinin artırılması ve gece çalışma tazminatı ödenmesi bizim öncelikli taleplerimiz arasında. Bu konuda diplomasiyi sürdürüyoruz. İnşallah verdiğimiz mücadeleyle bu talepler hayata geçirilecek” dedi. 

Osmaniye Milletvekili Gülsoy: Sağlık Çalışanlarımız İçin Çalışıyoruz

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy yaptığı konuşmada, Osmaniye’de gerçekleştirdikleri sağlık yatırımlarını anlattı. Yeni yapacakları sağlık tesisleriyle ilgili de bilgi veren Gülsoy, “Osmaniyemizin sağlıkla ilgili sorunlarını çözüyoruz. Hekimimizin, hemşiremizin, ebemizin emeği çok büyük. Pandemi sürecinde cephenin en ön safında sağlık çalışanlarımız vardı. Biz bu emeği görüyor ve sağlık çalışanlarımız için çalışıyoruz” dedi. 

Kreş ve indirimli ulaşım konusunda çalışma yapacaklarını dile getiren Gülsoy, “Cumhur İttifakı Osmaniye Belediye Başkan Adayımız İbrahim Çenet ile istişaremizi yaptık. Memur arkadaşlarımız için kreşi hayata geçireceğiz. Ulaşımdan başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurlarımızın indirimli yararlanması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.  

Cumhur İttifakı Adayı Çenet: Kreş ve İndirimli Ulaşım Konusunda Elimizden Gelen Desteği Sağlayacağız

Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı Osmaniye Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet, yapacağı hizmetlerden bahsederek, “Bizden beklentinin ne kadar büyük olduğunu biliyor ve görüyoruz. ‘Vakit Osmaniye Vakti’ diyerek çıktığımız yolda Osmaniye’yi afetlere dayanıklı bir şehir haline getireceğiz. Sosyal tesislerin arttığı bir Osmaniye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız ve tüm kamu çalışanlarımız için gerekli desteği sağlayacağız. Kreş ve özel halk otobüslerinden indirimli yararlanma konusunda gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Üye Sayımızı Artıracak, Ailemizi Büyüteceğiz

Temsilcilik görevinin önemine değinen Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, “Temsilcilik görevi bizler için çok önemli. Sizler sendikamızın sesi ve sözüsünüz. Sizler sahada aranan kişilersiniz. Çalıştığınız kurumda bir sorunu olan arkadaşımız ‘bu sorunu çözerse Sağlık-Sen’in temsilcisi çözer’ diyorsa bizler doğru yoldayız demektir. Sahayı karış karış gezerek azim göstererek herkese sendikamızın çalışmalarını, hakikati anlatacağız. Üye sayımızı artıracak, ailemizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Övülmüş Bir Mesleğin Mensuplarıyız

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde zarar gören illerimizden biri de Osmaniye. Gerçekten çok zor bir süreçti. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın” diyerek sözlerine başladı.  

Sağlık çalışanlarının övülmüş bir mesleğin mensupları olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlığa faydalı bir hizmeti, sağlık hizmetini yerine getiriyoruz. Sağlık-Sen olarak böylesine bir mesleğin hakkını aramak, alın terinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Bizi birbirine bağlayan bir aidiyet duygumuz var. Yolumuz umutlarla dolu bir yol. Bizim davamızda kardeşlik, şuur, mücadele azmi, millet ve devlet sevgisi var. Sağlık-Sen’in bayrağını daha da ileri taşımak için hep birlikte mücadele ediyoruz” dedi. 

Şube Başkanı Çenet: Kadınlar Her Zaman Başımızın Tacıdır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerini başlayan Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, “Kadınlar her zaman başımızın tacıdır. Sadece bir gün değil her gün kadınların günüdür” dedi. 

Asrın felaketi depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Çenet, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yine cephenin en ön safında sağlık çalışanlarımız vardı. Zor günler geçirdik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yaralarımız sarılmaya devam ediyor. Deprem sonrasında yeni hastanelerimiz açıldı. Yeni açılan hastanelerde sağlık personeli yetersizliği mevcut. Bu konuda gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Toplantı soru-cevabın ardından sona erdi. 

Sağlık-Sen Yönetimi Osmaniye’de Temaslarda Bulundu 

İl Divan Toplantısı öncesinde Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Yasin Barutcu ile Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve şube yönetim kurulu üyeleri Osmaniye’de çeşitli temaslarda bulundu. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar ile Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mürsel Koçer'i ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, il genelindeki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve sorunlarını paylaştı. 

Genel Başkan Doğan ve beraberindeki heyet, Memur-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mahmut Kahraman ile de bir araya geldi. 

PAYLAŞ :