Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu Balıkesir’de Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi
03 Mart 2024, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Balıkesir Şube’nin İl Divan Toplantısı’nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katılarak, sağlık çalışanlarına müjde verdi. 

Sendikalar için temsilcilerin önemine değinerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, “İnsan onurunu ūstün tutan ve bu noktada gereğini yapan bir mirasın temsilcileriyiz. O nedenle toplumsal açıdan insan onuruna yakışacak işler yapmamız çok önemli. Çalışanlarımızın özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi ne kadar önemli ise insana yakışacak işler yapmakta o kadar kıymetlidir. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizin temelinde bu anlayış var” dedi. 

“Daha Özgürlükçü Daha Kapsamlı Bir Kanun İstiyoruz” 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu nedeniyle yaşanan sıkıntılara değinen Irgatoğlu, kanunda değişiklik yapılmasının şart olduğunu söyledi. Irgatoğlu, “Kamu görevlilerinin daha güçlü kılındığı, toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği, daha özgürlükçü daha kapsamlı bir kanun istiyoruz. O nedenle 4688 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına yönelik destek bekliyoruz” diye konuştu. 

Sorunları dile getirirken çözüm önerileri de sunduklarını belirten Irgatoğlu, “Sürekli gündemde tuttuğumuz ve her platformda dile getirdiğimiz üniversitede görevli çalışanlara yönelik yer değişikliği hakkı için YÖK ile görüşmelerimizi gerçekleştirmiştik.  Görüşmelerimizde, Sağlık-Sen olarak hazırladığımız  Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’nu da anlatarak, örnek göstermiştik. YÖK bizim platformumuza benzer bir çalışmayı hayata geçireceğini duyurdu. Bu önemli bir adım. Sağlık-Sen olarak üniversitede görevli çalışanlara tayin hakkı verilene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Sorunlara Hem Saha Hem de Akademisyenlerle Birlikte Çözüm Arıyoruz”

 Sendikal mücadelenin yanı sıra akademik ve bilimsel çalışmalar da yaptıklarını kaydeden Irgatoğlu, gerçekleştirdikleri çalıştaylara dikkat çekti. Her meslek grubu için çalıştaylar yapmayı planladıklarını anlatan Irgatoğlu, sorunlara hem saha hem de akademisyenlerle birlikte çözüm aradıklarını söyledi. Irgatoğlu, sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını da çok iyi bildiklerini dile getirerek, onlar için de her platformda mücadele ettiklerini bildirdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Sağlık Çalışanlarına Toplu  Taşımada Yüzde 40 İndirim Yapacağız

Toplantıya katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Yılmaz, “Balıkesir’de toplu taşımada belediye ve özel olmak üzere iki tür taşımacılık hizmeti var. Yaptığımız indirimle sağlık çalışanları için belediye otobüslerinde şehir içinde ulaşım 7,5 liraya düşüyor. Özel toplu taşıma araçlarında da 15 lira olan fiyat 10 liraya düşüyor. İlçeler arası ulaşımda da yüzde 62 ile 75 arası sübvansiyon uyguluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Balıkesir Şube Başkanı Erzi: Güçlü Kadromuz ve Kazanımlarımızla Çalışanlarımız İçin Varız

Sendikacılığın aşk, emek, özveri ve adanmışlık istediğini kaydeden Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, “Bizler Sağlık-Sen ailesi olarak, hiçbir çalışanımızın kendisini dışlanmış, ötelenmiş ve yok sayılmış hissetmesine izin vermeyiz. Şayet sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sendikalardan beklentileri hizmet sendikacılığı ve kazanım görmek ise hiç kuşkusuz gelmeleri gereken tek nokta Sağlık-Sen’imizdir. Biz buradayız ve her zaman yanınızdayız. Gerçek sendikacılık olan hizmet sendikacılığımız ile güçlü kadromuz ve kazanımlarımızla sizler için varız” ifadelerini kullandı. 

 

PAYLAŞ :