Genel Başkan Yardımcısı Barutcu Adıyaman’da Temsilcilerle Buluştu
03 Mart 2024, Pazar

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Ak Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan da katıldı.

Toplantıda sendikal faaliyetlere yönelik bilgiler veren Barutcu, temsilcilerin de sorularını yanıtladı.

Sağlık-Sen’in geçmişine dikkat çeken Barutcu, “Kuruluşumuzun amacından sapmadan, duruşumuzdan taviz vermeden bugünlere kadar geldik. Çalışanlarımızın hakkı için mücadele etmekten yılmadık. Kurulduğumuz günden bu yana emek ve ekmek mücadelesi verdik. Her daim bizlerin yanında olan tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Gücümüz birlikteliğimiz” diye konuştu.

“Soruları Çözmek İçin Elimizi Taşın Altına Koymaktan Çekinmiyoruz”

Sendikal mücadelenin yanı sıra üyelere dokunan ve onların yaşamlarını kolaylaştıran faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Barutcu, “Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, kreşlerimiz bu faaliyetlerden birkaçı. Dur durak bilmeden, üyemiz için, ülkemizin umudu sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara’da 2 oteli üyelerinin hizmetine sunduklarını belirten Barutcu, İstanbul’da da otel almak için çalışmalara başladıklarını anlattı. Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak önemli bir karara imza attıklarını dile getiren Barutcu, “İl dışından Ankara’ya hasta getiren 112 çalışanlarımız dinlenmeden geldikleri gibi geri dönmek zorunda kalıyordu. Biz bu soruna da çözüm getirmek istedik.  Yönetim Kurulumuzca alınan karara göre artık il dışından Ankara’ya hasta getiren acil sağlık çalışanları otellerimizde ücretsiz kalabilecek. Sağlık-Sen olarak, sorunları biliyor ve her platformda dile getiriyoruz, ama sorunları da çözmek için çaba gösteriyor, elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz” diye konuştu. 

Adıyaman Şube Başkanı Çelik: Üyelerimizin Bize Verdiği Güçle Mücadele Ediyoruz

Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik ise konuşmasına temsilcilere teşekkür ederek başladı. 

Erdemliler hareketi olan Sağlık-Sen’in kurulduğu günkü ilkeleriyle yola devam ettiğini belirten Çelik, “Sorumluklarımızın bilincindeyiz. Yetkili olduğumuz günden bu yana üyelerimizin bize verdiği güçle, çalışanlarımızın şartlarının iyileştirilmesi, mali ve özlük haklarının daha ileriye taşınması için mücadele ediyoruz. Sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

PAYLAŞ :