“Radyasyon Alanında Görevli Çalışanların Radyasyona Maruziyetini Azaltacak Yeni Bir Düzenleme Elzemdir”
02 Mart 2024, Cumartesi

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri gibi radyasyon alanında görevli çalışanların mevcut durumda, çalışma koşullarının özel şartlara tabii olduğunu belirterek, “Ancak, artan iş yükü ve çalışma saatleri göz önüne alındığında çalışanların radyasyona maruziyetini azaltacak yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi elzemdir” dedi. 

Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantı öncesi AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, teşkilat mensuplarıyla ile bir araya gelerek, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. İskenderoğlu, teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

Gerçekleşen organizasyonun ardından İl Divan Toplantısına geçildi.

“Projelerimizi Genişleteceğiz ve Çeşitlendireceğiz”

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, temsilcilere Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirilen “sosyal sendikacılık” faaliyetlerinden bahsetti. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Kreş, AYT-TYT ve LGS kurslarıyla ilgili bilgi veren Doğan, hizmet sendikacılığı çizgisinde sunulan projeleri genişleteceklerine ve çeşitlendireceklerine vurgu yaptı. 

Sağlık-Sen’in sendikacılık anlayışında önemli bir farkındalık oluşturduğunun altını çizen Doğan, yaptıkları çalıştaylarla meslek kollarındaki sorunların belirlenmesi ve çözüm önerileri aranması ile özlük haklarının daha ileriye taşınması amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretlerle farkındalık yarattıklarını kaydetti. 

Sağlık çalışanları için her alanda mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Doğan, “Hemşirelik çalıştayı bir başlangıç. Diğer meslek kolları için de akademisyenlerimiz, idari kadrodaki arkadaşlarımız, Genel Merkez birimlerimizle birlikte çalışmalar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Mağduriyetlerin Giderilmesinin Takipçisi Olacağız”

Sağlık-Sen’in tarihinde bulunmayan başarılara imza attıklarının altını çizen Doğan, “Sağlık-Sen yetkili sendika olduğundan bu yana önemli kazanımlar elde etti. Son Toplu Sözleşme’de ise nöbet ücretlerinde 10 puan artış sağladık. Lise mezunu ebe-hemşire arkadaşlarımızın, idari memur arkadaşlarımızın, hizmetli arkadaşlarımızın taban ücretlerinde 10 puan artış sağladık. Ayrıca taban ödemelerindeki katsayı olan 0,32’yi 0,37’ye çıkarttık. Ancak, taban ödeme katsayısı sağlık hizmetleri sınıfında yer alan bir grup çalışan için 0,37 olarak uygulanıyorken, aynı tabloda diğer lisansiyer olarak sayılmış olmasına rağmen sağlık hizmetleri sınıfında olduğu açık olan meslek mensupları için 0,32 katsayısı uygulanıyor. Bu meslek gruplarına 0,37 olarak uygulanmaması hatalı bir değerlendirmedir. Biz geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı ile YÖK’e mağduriyetlerin giderilmesi için yazımızı yazdık. Gelişmelerin takipçisi olacağız. Fizyoterapist, psikolog ve diyetisyen gibi tüm sağlık lisansiyer arkadaşlarımızın sorununu çözmek için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Öte yandan radyasyon alanında görevli çalışanların sorunlarına da değinen Doğan, “Radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri gibi radyasyon alanında görevli çalışanların mevcut durumda, çalışma koşulları özel şartlara tabii. Ancak, artan iş yükü ve çalışma saatleri göz önüne alındığında çalışanların radyasyona maruziyetini azaltacak yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi elzemdir” dedi. 

Doğan, “Toplu Sözleşme Dönemi’ndeki kazanımlarımızın meyvelerini şimdi almaya başlıyoruz. Yalnızca kazanımlar konusunda değil, aynı zamanda sosyal sendikacılık ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hizmet ediyoruz. Üyeden gelen üyeye gitmeli anlayışıyla çıktığımız yolda, projelerimiz başarıya ulaşıyor. Üyelerimizin kazançlarını artırmanın yanı sıra giderlerini de azaltma noktasında projeler gerçekleştiriyoruz. Tüm faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı ve projelerimizi, Sağlık-Sen Dijital Kimlik Uygulamasından, Sağlık-Sen TV Youtube kanalımızdan, ve  Sağlık-Sen sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Çanakkale Şube Başkanı Özen: Hedeflediğimiz Üye Sayısına Ulaşmak İçin Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz

Üyelerinin yaşadığı soruları çözmek için yerelde yürüttükleri faaliyetleri anlatan Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, “Çanakkale’den şu an 2 bin 470 üye ile sendikamıza güç veriyoruz. Hedefimiz 2 bin 750 üyedir. Bu hedef sayısına ulaşmak için teşkilatımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, temsilcilerin sorularını yanıtladı. 

İl Divan Toplantısı sonrası Genel Merkez Hukuk Danışmaları ile mevzuat ve eğitim uzmanları, çeşitli konulardan temsilcilere eğitim verdi.

PAYLAŞ :