Sağlık-Sen Adli Tıp Komisyonu Kuruldu
27 Şubat 2024, Salı

Sağlık-Sen, Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan çalışanların yaşadığı sorunları tespit edecek, sorunlara çözüm arayacak ve bunları rapor haline getirecek “Adli Tıp Komisyonu’nu kurdu. Komisyon, ilk toplantısında çalışanların sorunlarını belirleyerek, çözüm önerileri aradı. 

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya komisyon yönetim kurulu üyeleri, hukuk ve mevzuat uzmanları katıldı. Toplantıda, komisyonun işleyiş şekli ve yol haritası belirlendi. 

Gündeme dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, sahada yaşanan sorunlar dile getirildi ve çözüm önerileri paylaşıldı. 

Toplantıda, döner sermaye sisteminin sorunları, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, deprem bölgesinde görev yapan çalışanlara ek tazminat ödenmesi, Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin düzenlenmesi gibi birçok konu konuşuldu. 

Gündeme dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, sorunlara yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Personel istihdam yetersizliği, icap görevleri ve nöbet hizmeti gibi konulara da dikkat çekilen toplantıda, sorunlara yönelik çözüm önerilerinin bir rapor haline getirilerek yetkililerle paylaşılması kararlaştırıldı.

Adli Tıp Komisyonu Üyeleri, toplantıda yaptıkları değerlendirmeleri Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile de paylaşarak, istişarede bulundu.

 

 

 

PAYLAŞ :