“Sağlık Alanında İki Sendika Var, Sağlık-Sen ve Diğerleri”
17 Şubat 2024, Cumartesi

Antalya Şube’nin Teşkilat Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık alanında iki sendika var, Sağlık-Sen ve diğerleri. Hem üyesine dokunan hizmetler yapan hem de sendikal mücadeleyi sürdüren başka bir sendika yoktur” dedi. 

Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin Teşkilat Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi ve Adli Tıp Şube Başkanı Hasan Basri Bozkurt, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. 

Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Bu teşkilatın mayasında heyecan var. Antalya’daki bu kalabalık teşkilatımızın heyecanını bir kez daha ortaya koydu. Verdikleri emeklerden dolayı teşkilatımızın her bir ferdine teşekkür ediyorum. Azmimiz ve heyecanımız baki olsun” dedi. 

 “Biz Ne Söz Verdiysek Yaptık, Yapmaya da Devam Ediyoruz”

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikal mücadeleye başlamasıyla sendikacılığa yeni bir anlayış geldiğini söyleyen Doğan, “Merhum Mehmet Akif İnan ağabey yola çıktığında ‘gönüllere dokunan sendikacılık yapacağız’ dedi. Bize bu anlayış miras kaldı. Biz de bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. 11 ay gibi kısa sürede üyemizin gönlüne dokunan hizmetleri hayata geçirdik. Sağlık-Sen Oteller açıldı. Sağlık-Sen Taksi hizmet veriyor. Sağlık-Sen İletişim Merkezi (SİMER) üyelerimizin yanında. Sağlık-Sen Etüt Merkezi’nde sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın 6 bin çocuğu ücretsiz bir şekilde AYT-TYT ve LGS derslerinden yararlanıyor. Sağlık-Sen kreşlerimizin ilki Şanlıurfa ve Isparta’da hizmete başlayacak. Kısa sürede çok önemli projeleri hayata geçirdik. Biz ne söz verdiysek yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Biz Yaşanan Sorunlara Popülist Yaklaşmıyoruz”

“Ülkemizde sağlık ve sosyal hizmet alanında iki sendika vardır. Sağlık-Sen ve diğerleri” diyen Doğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Hekimimizin, hemşiremizin, ebemizin, paramediğimizin yani tüm sağlık profesyonellerimizin  nöbet ücretlerinin artırılması, gece çalışma tazminatı ödenmesi, taban ücretlerin artırılması gibi birçok talebi var. Sağlık-Sen olarak, bu talepleri her platformda dile getiriyoruz. Alın terinin hakkı ve emeğin karşılığını alması için her platformda mücadele ediyoruz. Hem üyesine dokunan hizmetler yapan hem de sendikal mücadeleyi sürdüren başka bir sendika yoktur. Biz yaşanan sorunlara popülist yaklaşmıyor, çözüm odaklı bir anlayışla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Antalya Şubemizi Tebrik Ediyorum”

Antalya Şube’nin Şubat ayı içerisinde 272 üye yaptığını kaydeden Doğan, “15 günde 272 üye yapan temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Şube Başkanımız Osman Kasap ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sahayı karış karış gezerek hekimimize, hemşiremize, paramediğimize, sosyal hizmet uzmanımıza hakikati anlatacağız, kazanımları anlatacağız, mücadelemizi anlatacağız” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Antalya’da Görev Yapan Sağlık Çalışanlarımız Ulaşımdan İndirimli Yararlanmak İstiyor

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının verdiği mücadeleye dikkat çekti.

Kuluöztürk, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız her zaman milletimizin yanında. Biz Antalya’da görev yapan sağlık çalışanlarımız için indirimli ulaşım imkanı, sosyal tesislerden indirimli yararlanmak ve sağlık tesislerine kreşler açılmasını istiyoruz. Bu taleplerin karşılık bulmasıyla sahada büyük bir memnuniyet olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Sendikal mücadelenin günümüz koşulları doğrultusunda çağı yakalayan, yenilikçi ve vizyoner bir anlayışla yapılması gerektiğine vurgu yapan Kuluöztürk, “Sağlık-Sen olarak Dijital Kimlik Uygulamasını başlattık. Yapılan anlaşmalara ve birçok faaliyete oradan ulaşabilirsiniz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: 280 Bin Üye Sayısına Yaklaştık

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu yaptığı selamlama konuşmasında, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için mücadele ettiklerini dile getirerek, “30 yıla merdiven dayayan geçmişimizle 280 bin üye sayısına yaklaştık. Bu başarının nedeni tertemiz geçmişimizden aldığımız güçle, birçok kazanıma imza atmamızdır. Aynı inanç ve azimle çalışmaya, yeni kazanımlar elde etmeye, üyemizin yararına birçok projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sendikacılıkta Tarih Yazıyoruz 

Sosyal medyanın önemine vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Basın ve iletişim alanında güzel işlere vesile olmaya çabalıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza sadece hakikatleri anlatıyoruz. Hayata geçirdiğimiz faaliyetlerle Sağlık-Sen olarak sendikacılıkta tarih yazıyor, üyelerimiz ve meslektaşlarımızı yalanlarla oyalamıyoruz. Sosyal mecraları da elimizden geldiğince iyi kullanmalıyız. Yalan simsarlarının arttığı sosyal mecralarda hakikati anlatmak, gerçeği herkese göstermek asli vazifemizdir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Teşkilat Toplantıları Stratejilerin Belirlendiği, Hedeflerin Demirlendiği Yerlerdir

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

“Teşkilat toplantıları stratejilerin belirlendiği, hedeflerin demirlendiği, enerjinin depolandığı yerlerdir. Bu güzel toplantıda bizleri teşkilatımızla bir araya getiren Antalya Şubemizi tebrik ediyoruz. Teşkilatımızla bir ve beraber olarak yolumuza devam ediyor, yeni hedefler doğrultusunda çalışıyoruz.”

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Bu Dava Temsilcilerimizin Omuzlarında Yükseldi

Antalya’nın kozmopolit bir şehir olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, “Antalya büyük bir şehir. Bu büyük şehirde sendikacılık yapan, davamızı herkese anlatan, ailesinden fedakarlık yaparak çalışan teşkilatımızın her bir ferdine teşekkür ediyorum. Bu dava temsilcilerimizin omuzlarınızda yükseldi ve yükselmeye devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tütüncü: İndirimli Ulaşım İçin Gerekeni Yapacağız

Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydeden AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, “Sağlık çalışanlarımız bizim sağlığımıza, milletimizin sağlığına dokunuyor. Sağlık çalışanlarımız bizim milli kahramanlarımız. İnsan hayatına dokunmak, şifa nimetinin zinciri olmak bana göre mesleklerin en kutsalıdır. Sağlık çalışanlarımızın topluma verdiği değeri hepimiz iyi biliyoruz. Sizler bu topluma değer katıyorsunuz. Biz yerel idareciler olarak sağlık çalışanlarına teşekkürümüz farklı olmalı ve olacak inşallah” diye konuştu. 

Antalya’da görev yapan sağlık çalışanları için vaatlerini sıralayan Tütüncü, “Yola çıkarken ‘Antalya’nın Altın Çağı başlıyor’ dedik. Antalya’nın Altın Çağı Sağlık Çalışanlarının da Altın Çağı olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki hedeflerimiz arasında sağlık çalışanlarımızı ilgilendiren önemli projelerimiz var. Antalya’nın en büyük hastanesinden başlayarak bütün sağlık tesislerinin bahçesine kreş açmak öncelikli hedefimiz. Sosyal tesislerden sağlık çalışanlarımızın da indirimli yararlanması konusunda elimizden geleni yapacağız. İndirimli ulaşımdan sağlık çalışanlarımızın da yararlanması için ekibimize talimatı verdik, bu konuda da gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Antalya Şube Başkanı Kasap: İnandığımız Yolda Yürümeye Devam

Antalya Teşkilat Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Antalya Şube Başkanı Osman Kasap, “Sağlık-Sen Antalya Şubesi olarak amacımız üyelerimizin emeği için mücadele etmektir. Her zor koşulda cephenin en ön safında yer alan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın için çalışmaktır. Onların ekonomik, özlük ve sosyal haklarını daha ileriye götürmek, refah seviyelerini artırmak en büyük derdimizdir. Dün olduğu gibi nasıl birçok sorunu çözüp, birçok kazanıma imza attıysak yine birçok sorunu çözüp, birçok kazanıma imza atacağız.  İnandığımız yolda yürümeye ve mücadele etmeye devam” diye konuştu. 

Antalya Şubelerin İl Divan Toplantısı Yapıldı

Teşkilat Toplantısı’nın ardından Antalya Şube ile Akdeniz Üniversitesi ve Adli Tıp Şube’nin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İl Divan Toplantısı'ndan sonra Sağlık-Sen hukuk müşaviri ve eğitim uzmanları teşkilat mensuplarına çeşitli konularda eğitimler verdi.

PAYLAŞ :