“Kapı Kapı Dolaşarak Sorunlarımızı Anlatacak, Çözüm Önerilerimizi Sunacağız”
16 Şubat 2024, Cuma

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube'nin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Biz kimseyi mağdur etmeyecek, ama hakkımızı da arayacağız. Sorunların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Sağlık Bakanlığı’na gidip kapı kapı dolaşarak sorunlarımızı anlatacak, çözüm önerilerimizi sunacağız” dedi. 

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube'nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaptığı faaliyetlerle ilgili temsilcilere bilgi veren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikacılığa yeni bir soluk getirmek için kolları sıvadıklarını dile getirerek, “11 ay önce bu göreve geldiğimizde ‘Biz sendikacılıkta yeni bir devir başlatacağız. Üyeden gelenin üyeye gittiği bir sendikacılık yapacağız’ dedik ve çalışmalara başladık. 11 ay gibi kısa sürede sosyal sendikacılığı başlattık. Üyemize dokunan birçok projeyi hayata geçirdik. Sendikacılığın literatürüne ‘sosyal sendikacılık’ kavramını ekledik. Artık herkes sosyal sendikacılık demeye başladı. Biz Rabbimizin rızasını, milletimizin rızasını ve üyelerimizin rızasını kazanmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 

“Kimseyi Mağdur Etmeyecek, Ama Hakkımızı Da Arayacağız”

Hekimin, hemşirenin, ebenin yani tüm sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin yaşadığı sorunlara karşı çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Doğan, “Sabit ücretlerin emekliliğe yansıtılması, taban ücretlerinin artırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, icap nöbet ücreti sorununun çözülmesi, aile hekimlerinin teşvik ve destek ödemelerinin düzenlenmesi, üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin hakkı verilmesi gibi birçok konuyu gündemde tutuyoruz. TBMM’de sağlıkla ilgili bir yasa görüşülüyor. Taleplerimizin sahanın en büyük beklentisi olduğunu anlattık, anlatmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen’in kimseyi mağdur etmeden sendikal mücadeleyi sürdürdüğüne dikkat çeken Doğan, “Biz kimseyi mağdur etmeyecek, ama hakkımızı da arayacağız. Sorunların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Sağlık Bakanlığı’na gidip kapı kapı dolaşarak sorunlarımızı anlatacak, çözüm önerilerimizi sunacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

“Her Yıl Düzenli Alımlarla Hemşirelerimizin İş Yükü Azaltılmalı”

Çarşamba günü Hemşirelik Çalıştayı yaptıklarını hatırlatan Doğan, bu çalıştayla yeni bir Hemşirelik Meslek Kanunu’nun ilk adımını attıklarını söyleyerek, şunları ifade etti:

“Paydaşlarımızla birlikte hemşirelik mesleğini tüm yönleriyle ele aldık. Buradan çıkan raporla yeni bir Hemşirelik Meslek Kanunu taslağı hazırlayacağız ve yetkililerle paylaşacağız. Dünyanın en iyi ve tecrübeli hemşireleri bizim ülkemizde. Çünkü bizim hemşirelerimiz hastalarla kendi anne-babası ile ilgilenir gibi ilgileniyor. Atama bekleyen hemşirelerimiz var. Her yıl düzenli alımlarla hemşirelerimizin iş yükünün azaltılmasını talep ediyoruz.”

“Teşkilatımızın Her Bir Ferdini Tebrik Ediyorum”

Teşkilat mensuplarına gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Doğan, “Ocak ayında 8 bin 383 üye yaptık. Gayretlerinden dolayı teşkilatımızın her bir ferdine teşekkür ediyorum, emeklerinize sağlık. Bu başarı teşkilatımızın her bir ferdinin” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Sorumluluğumuzun Farkında Olarak Hakikatin Peşinden Gidiyoruz

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in ilkeler üzerine kurulduğunu ve ilkeler üzerine sendikacılık yaptığını söyleyerek, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen alın terinin hakkını almak için, emeğin karşılığını bulması için, mağdurun sesi olmak için kurulmuştur. Bu davanın temellerini atan merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimize rahmet, Ahmet Aksu büyüğümüze de sağlık ve hayırlı bir ömür diliyoruz” dedi. 

Sağlık-Sen’in klasik sendikal anlayışı yıktığını vurgulayan Baykan, “11 ayda çok önemli, üyemize dokunan projeleri hayata geçirdik. Yeni projelerin de hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Sorumluluğumuzu bilerek de görevimizi yerine getiriyoruz. Popülist yaklaşmıyoruz. Sorunların çözümü için çalışıyoruz. Gerçekçi bir şekilde hakikatin peşinden gidiyoruz” şeklinde konuştu. 

Şube Başkanı Öztürk: Ocak Ayında 531 Üye Yaptık

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk de yaptığı konuşmada, “Her zaman sahadayız. Dünya metropolleri arasında yer alan İstanbul’da sendikacılık yapıyoruz. Tüm zor şartlara rağmen mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm şartlara rağmen Ocak ayında 531 üye yaptık. Bu nedenle sahanın sesi ve sözü olan kıymetli temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

PAYLAŞ :