Sağlık-Sen, Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Bağlı Kuruluşlarda Çalışanların Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatırdı
13 Şubat 2024, Salı

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Bağlı Kuruluşları Ek Ödeme Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Farklı mevzuat hükümlerine tabi olmalarından dolayı Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile araştırmacı kadrosunda çalışanlar sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan faydalanamıyor. Bu konudaki mücadelemizi aralıksız olarak sürdürüyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Genel Merkezi koordinesinde Ankara Bakanlık Şubesi tarafından Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında ve bağlı kuruluşlarda görev yapan çalışanların sorunlarının tartışıldığı “Bakanlık Merkez Teşkilatı ve Bağlı Kuruluşları Ek Ödeme Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenlendi. 

Çalıştaya Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve İdris Baykan ile hukuk danışmanları katıldı. 

Çalıştayda Bakanlık merkez teşkilatı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman isimler, ek ödeme sorununa karşı çözüm önerilerini sundu.

“Sabit Ek Ödeme Haksızlığının Giderilmesi Lazım” 

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi vererek, “Farklı mevzuat hükümlerine tabi olmalarından dolayı Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile araştırmacı kadrosunda çalışanlar sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan faydalanamıyor. Bu konudaki mücadelemizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu konuyu 7. Dönem Toplu Sözleşme’de de gündeme getirdik. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcılarına da konuyu anlattık. Yaptığımız ziyaretlerde de sürekli gündeme getirdiğimiz konulardan biri de bu” ifadelerini kullandı. 

“Dün Olduğu Gibi Bugün de Yaşanan Sorunları Çözecek Olan Yine Sağlık-Sen” 

Çalıştay ile ek ödeme sorununa çözüm önerileri üreteceklerini kaydeden Doğan, “Sahadan gelen arkadaşlarımız, sorunlara karşı çözüm önerilerini sunacaklar. Buradan çıkan raporu tüm yetkililerle paylaşacak, çözümü için hep birlikte mücadele edeceğiz. Şunun da altını çizmek istiyorum. Dün olduğu gibi bugün de yaşanan sorunları çözecek olan yine Sağlık-Sen’dir. Yıllardır birçok sorunu çözdük, olmaz denilen birçok talebi hayata geçirdik. Bakanlık merkez teşkilatımız ile bağlı kuruluşlarda görev yapan arkadaşlarımızın sorunlarını çözecek olan da yine Sağlık-Sen’dir. Bu konuda mücadele veren ve çalıştayda büyük emeği olan Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren ve yönetim kurulu arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

PAYLAŞ :