Hekim Komisyonu Başkanı Güldiken: TTB’yi Kuruluş Amacına Döndürmek En Büyük Amacımızdır
12 Şubat 2024, Pazartesi

Sağlık-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, “Türk Tabipleri Birliği’ni kuruluş amacına döndürmek en büyük amacımızdır. Asli görevi hekimlerimizin haklarını savunmak olan Tabip Odası için tüm hekimlerimiz elini taşın altına koymalıdır” dedi. 

Sağlık-Sen Hekim Komisyonu İstişare Toplantısı’nı Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıda, komisyonun illerdeki yapılanması ve önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

Özellikle asistan hekimler olmak üzere ağır koşullarda çalışan emektar hekimlerin haklarını daha iyi noktalara taşımak için yapılması gerekenler belirlendi. 

Ayrıca toplantıda, sağlıkla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek kanun teklifine yönelik istişarede bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, Sağlık-Sen’in çalışmalarıyla ilgili hekimlere bilgi verdi. 

“Çözüm Önerileri Ortaya Koyacağız”

Güldiken, “Komisyonumuzun amacı daha güçlü ve sürdürülebilir sağlık sistemi, hekimlerimizin daha iyi çalışma şartlarına sahip olması için çalışmak ve çözüm bulmaktır. Bu toplantıda sağlık sistemimizin ve hekimlerimizin sorunlarını konuşacak, çözüm önerileri ortaya koyacağız. Bu önerileri ve sorunları Genel Merkezimizle birlikte Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile paylaşacak ve çözümü için çalışacağız. Örneğin bugün nöbet ücretlerimiz çok düşük. Bu konuda Sağlık-Sen olarak çalışıyoruz. Emeğin karşılığı olan bir nöbet ücreti istiyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması da en önemli taleplerimiz arasında. Bu konularda hem Sağlık Bakanlığı yetkilileri hem de Sağlık Komisyonu üyeleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

“Tüm Hekimlerimizi Tabip Odalarına Üye Olmaya Davet Ediyorum”

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) seçim sürecinin devam ettiğini kaydeden Güldiken, “Nisan ayında tüm illerin Tabip Odası seçimleri yapılacaktır. Mart ayının ilk haftası üyelikler için son tarihtir. Tüm hekimlerimizi Tabip Odalarına üye olmaya davet ediyorum. Bu tarihi bir görevdir. Türk Tabipleri Birliği’ni kuruluş amacına döndürmek en büyük amacımızdır. Asli görevi hekimlerimizin haklarını savunmak olan Tabip Odası için tüm hekimlerimiz elini taşın altına koymalıdır” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞ :