Genel Başkan Yardımcıları Irgatoğlu ve Duman Ankara’da Temsilcilerle Buluştu
09 Şubat 2024, Cuma

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şubesi, Temsilciler Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman katıldı. 

Toplantıda gündeme dair konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcıları, teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: İstişare ve Ortak Akla Önem Veriyoruz

Temsilcilerin sendikaların ana omurgası olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, temsilcilere gösterdikleri gayretli çalışmalardan ötürü teşekkür etti. 

Sağlık-Sen’in sahada yaşanan sorunları bilen, gören ve yakından takip eden bir sendika olduğunu ifade eden Irgatoğlu, sorunlara çözüm önerileri üreterek, bunları yetkilerle paylaşmayı kendilerine misyon edindiklerini dile getirdi. İstişare ve ortak akıl ile sorunları çözmeye büyük önem verdiklerini belirten Irgatoğlu, alanında uzman isimler ve akademisyenlerle çalışmaya özen gösterdiklerini söyledi. Yakın zamanda hemşirelikle ilgili bir çalıştay gerçekleştireceklerini de kaydeden Irgatoğlu, hemşirelerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarını ileriye taşımak için atılacak adımların tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağını söyledi.

“İstihdamın Artırılmasına Yönelik Politikalar Belirlenmeli”

Sağlık profesyonellerinin yoğun iş temposuyla çalıştığını herkesin bildiğini kaydeden Irgatoğlu, sağlıktaki istihdam yetersizliğine dikkat çekti. Şifa dağıtmak için canla başla çalışan sağlık çalışanlarının, istihdam yetersizliğinden kaynaklı bazı problemler yaşadığını dile getiren Irgatoğlu, “İstihdam yetersizliği maalesef sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Bu noktada, nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız sağlıkta 35 bin alım yapılacağının müjdesini verdi. Bu alım sağlık çalışanlarımızın iş yükünü biraz olsa da hafifletecektir. Ama düzenli aralıklarla her yıl istihdam yapılması nitelikli sağlık hizmetinin sunumu için şarttır” diye konuştu.   

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Sahadan Projelerimize Yönelik Geri Dönüşler Çok Güzel

Daima en iyisini hak eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, çalışanların sorunlarını çözmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. 

Sendikal mücadelenin yanı sıra sosyal sendikacılığa da önem verdiklerini belirten Duman, gerçekleştirdikleri projelerle her üyeye katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı. Duman, “Sağlık-Sen Etüt Merkezimiz büyük ilgi görüyor. Üyelerimizin çocuklarına özel gerçekleştirdiğimiz lise ve üniversiteye hazırlık derslerinin geri dönüşleri çok güzel. Bugüne kadar 5 bin 768 çocuğumuz bu derslerden yararlandı. İngilizce online eğitimlerimiz ise Sağlık-Sen TV Youtube kanalımız üzerinden devam ediyor. Yakın zamanda B2 seviyesi dersleri başlayacak. Eğitimlerimizin sayısını artırarak bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Saha Araştırmalarına Önem Veriyor, Sorunları Yetkililerle Paylaşıyoruz” 

Saha araştırmalarına önem verdiklerini kaydeden Duman, tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek yetkililerle paylaştıklarını kaydetti. Yakın zamanda “112 İstasyonlarının Sorunlarına Dair Değerlendirmeler ve Çözüm Önerileri" başlıklı raporu hazırladıklarını ve Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini anlatan Duman, “Çeşitli illerde 112 acil sağlık ekiplerini ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdik. Sorunları bizzat yerinde tespit ettik ve raporumuzu bu şekilde hazırladık. Saha araştırmalarımıza ve sorunları yetkililerle paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şahin: Çalışacağız, Mücadele Edeceğiz ve Kazanmaya Devam Edeceğiz

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin ise temsilcilere verdikleri önemi anlattı. 

Sağlık çalışanlarının hakları için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Şahin, “Sağlık çalışanlarımız, her daim milletinin ve ülkesinin yanında oldu. Her zor durumda fedakarca çalıştı. Bizler de çalışanlarımızın haklarını daha ileriye taşımak için çalışacağız, mücadele edeceğiz ve kazanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

PAYLAŞ :