“Gerçekleştirdiğimiz Hizmetleri Tüm İllere Yaymak için Gayret Gösteriyoruz”
26 Ocak 2024, Cuma

Sağlık-Sen olarak sosyal sendikacılık anlayışıyla yollarına devam edeceklerini dile getiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sendikaların hizmette yarışması gerekiyor. Gerçekleştirdiğimiz hizmetleri tüm illere yaymak için gayret gösteriyoruz” dedi. 

Ankara 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen Etlik Şehir Hastanesi Temsilciler Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikal mücadelede temsilcilerin önemine vurgu yaptı. Temsilcilerin sendikaların ana kolonu olduğunu belirten Doğan, “Temsilcilerimiz mücadelemizin en önemli yapı taşlarıdır, onlar sahadaki gönül elçilerimizdir. Temsilcilerimiz sürekli sahada, gece gündüz demeden çalışmaya, koşturmaya devam ediyorlar. Temsilcilerimiz, sağlık çalışanlarıyla hemhal olmaya gayret gösteriyorlar. Temsilciler olmadan sendikalar büyümez. Gayretli çalışmalarından dolayı tüm temsilci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“Çalışanlarımıza Hizmet Sunmak İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz” 

Gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Doğan, Sağlık-Sen’in neden sosyal sendikacılığa önem verdiğini anlattı. Doğan, “Sağlık-Sen olarak hem temsilci arkadaşlarımızı mahcup etmemek hem de çalışanlarımıza hizmet sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sendikaların hizmette yarışması gerekiyor. Bu bağlamda, üyeden gelen üyeye gitsin mottosuyla yola çıktık. Tüm çalışmalarımız bu amaç doğrultuda. Gerçekleştirdiğimiz hizmetleri tüm illere yaymak için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sağlık profesyonellerinin fiziki koşullarının iyileştirilmesine yönelik de çalışmalar gerçekleştireceklerini dile getiren Doğan, hemşirelerin haklarını genişletmek, yetki ve sorumluluklarını artırmak için yakın zamanda çalıştay yapacaklarını söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: 4688 Sayılı Kanun’un Değiştirilmesi Zorunlu Hale Geldi

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da temsilcilere verdikleri değeri anlattı. “Temsilci arkadaşlarımız bizim gür sesimizdir” diyen Irgatoğlu, sahanın sorunlarına da temsilciler sayesinde hakim olduklarını söyledi. 

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesinin zorunlu hale geldiğini kaydeden Irgatoğlu, “Memur-Sen olarak geçtiğimiz hafta 4688 sayılı Kanunla ilgili bir çalıştay yaptık. Bu konuda yasanın eksikliklerini ve aksak yönlerini belirledik. Memur sendikacılığını daha değerli hale getirmek en büyük amacımız. Bir model önerisi üzerinde çalışıyoruz. Önerimizi yetkililere sunacağız” diye konuştu. 

Irgatoğlu, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk defa artış yapılan düzenlemelerin olduğuna dikkat çekti. Yapılan artışların milat niteliğinde olduğunu belirten Irgatoğlu, “Nöbet ücretlerinin artırılması konusunda büyük bir mücadele verdik. İlk defa bir toplu sözleşmede nöbet ücretlerine zam yapılması sağlandı. Bu kazanımlar önümüzdeki dönem toplu sözleşmeler için önemli kapıları aralamış oldu. Bu bakımdan önem arz ediyor” ifadelerini kullandı. 

Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şahin: Çalışanlarımızın Haklarını Daha İleriye Taşımak için Mücadele Edeceğiz

Gayretli çalışmalarından ötürü temsilcilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını daha ileriye taşımak için mücadele ettiklerini söyledi. 

Sağlık-Sen'in yıllardır önemli sorunları çözdüğüne ve onlarca kazanım elde ettiğine dikkat çeken Şahin, "Sürekli sahada olacağız. Kazanımlarımızı, sahada sürekli anlatacağız. Sağlık çalışanlarımızın geleceği için dün olduğu gibi bugün ve yarın da çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından toplantı soru - cevap şeklinde devam etti. 

 

PAYLAŞ :