“Hemşirelik Meslek Kanunuyla İlgili Bir Çalışma Yapacağız”
25 Ocak 2024, Perşembe

Sağlık-Sen Düzce Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Hemşirelik meslek kanunuyla ilgili bir çalışma yapacağız. Hekimlerimizin, paramediklerimizin, sosyal hizmet uzmanlarımızın meslek tanımlarının yeniden yapılması için çalışmalar yürütüyoruz" dedi. 

Sağlık-Sen Düzce Şubesi'nin İl Divan Toplantısı'nda Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, teşkilat mensupları ile buluştu. 

Toplantıya Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz da katıldı. 

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatının her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu söyledi. Doğan, "30 yıla dayanan tertemiz geçmişimizle, bilgi, birikim ve tecrübemizle kamu çalışanlarımız için, milletimiz için, ülkemiz için çalışıyoruz" dedi. 

“Hakikati Anlatacağız”

Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada olduğunu kaydeden Doğan, "Sağlık-Sen temsilcisi her zaman üyenin yanında olan, gönüllere dokunan insandır. Bizler çalıştığımız kurumlarda kim olursa olsun herkesin elini sıkacağız. Onlara hakikati anlatacağız. Sağlık-Sen'in hizmetlerini ve mücadelesini anlatacağız" diye konuştu. 

“Sağlık Bir Ekip İşidir”

Hekimin, hemşirenin, sağlık memurunun, sosyal hizmet uzmanının yaşadığı sorunları çözmek için mücadele ettiklerini kaydeden Doğan, "Hedefimiz hekim arkadaşlarımızın, dahiliye servisinde çalışan hemşire arkadaşımızın, 112'de görev yapan paramedik arkadaşımızın, sosyal hizmet uzmanımızın sorunlarını çözmektir, dertlerine ortak olmaktır. Biz hekimimiz için, hemşiremiz için, sosyal hizmet uzmanımız için çalışıyoruz. Sağlık bir ekip işidir, bu ekibin her bir ferdi için çalışmak bizim asli görevimizdir" ifadelerini kullandı. 

“Üyemizin Gönlüne Dokunuyorsak, Duasında Yer Alıyorsak Bu Bize Yeter”

Sağlık-Sen'in sendikacılığa yeni bir anlayış getirdiğinin altını çizen Doğan, sendikacılığın tarihini yeniden yazdıklarını söyleyerek, şunları söyledi:

“Ulus'ta açtığımız otelin ardından Kızılay'da da otelimizi açtık. Bizim üyemiz Ankara'ya gelip uygun fiyata otelimizde kalıyorsa bu bize yeter. Üyemizin gönlüne dokunuyorsak, duasında yer alıyorsak bu bize yeter. Bir üye arkadaşımız sağlık sorunları nedeniyle Ankara'ya gelip, Sağlık-Sen Taksi'den yararlanıyorsa ve 'İyi ki Sağlık-Sen var' diyorsa bu bize yeter. Üyeden gelen üyeye gidecek. Bizim tek derdimiz bu."

“Hemşirelik Meslek Kanunuyla İlgili Model Önerisi Hazırlayacağız”

Sağlık profesyonellerinin meslek ve görev tanımlarının yeniden yapılması için çalışmalara başladıklarını dile getiren Doğan, "Biz farklı bir ufuk çiziyoruz. Bilimsel sendikacılık anlayışıyla çalışmalara başladık. Şimdi hemşirelik meslek kanunuyla ilgili bir çalışma yapacağız. Dünyadaki hemşirelik meslek kanunlarını inceleyerek akademisyenlerle birlikte bir model önerisi hazırlayacağız ve yetkililerle paylaşacağız. Bugüne kadar bu konularla ilgili çok çalışma yapılmadı. Hekimlerimizin, paramediklerimizin, sosyal hizmet uzmanlarımızın meslek tanımlarının yeniden yapılması için çalışacağız" diye konuştu. 

“Nöbet Ücretlerinin Artırılması İçin Çalışıyoruz”

Sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal hakları için her platformda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Doğan, "Toplu sözleşmede nöbet ücretlerini belli bir oranda artırdık. Yeterli mi, tabi ki değil. Nöbet ücretlerinin daha da artırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi mücadelesini verdiğimiz diğer önemli konular arasında yer alıyor” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sendikacılığa Yön Veren Bir Sendika Olduk

Sağlık-Sen’in 270 bini aşan üyesiyle büyük bir teşkilat olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Şube başkanlarımızla, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla, teşkilatımızın omurgası temsilci arkadaşlarımızla omuz omuza vererek mücadele ettik. Eğer bugüne kadar birçok kazanım elde edildiyse, birçok sorun çözüme kavuştuysa bu Sağlık-Sen teşkilatının gayretli çalışmaları sayesinde olmuştur. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek, kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için tüm gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bunun yanında sosyal sendikacılık anlayışıyla 10 ay gibi kısa bir sürede birçok projeyi hayata geçirdik. Biz hep üyesini düşünen, milletini düşünen, ülkesini düşünen bir teşkilat olduk. Esnafın camını kıran, kaldırım taşı söken sözde sendikalardan olmadık çok şükür. Her zaman sendikacılığa yön veren bir sendika olduk” diye konuştu. 

Düzce Şube Başkanı Özal: Artık Sahada İnsana Dokunan Sosyal Sendikacılık Anlayışı Var

Düzce Şube Başkanı Cihan Özal ise Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bir dava hareketi olduğunu dile getirerek, “Bu davanın mayasında adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Haksızlığa karşı susmamak, hakikati haykırmak vardır. Bu şuurla başladığımız dava yolculuğu, bugün de aynı duruş ve aynı heyecanla devam etmektedir”  dedi. 

Çalışanların hakkı için mücadele etmekten yılmadıklarını kaydeden Özal, “Artık sahada sadece toplu sözleşme masasını gözleyen, bekleyen bir sendikal anlayış değil, insana dokunan, gönüllere giren bir sosyal sendikacılık anlayışı var” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :