Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu Uşak'ta Temsilcilerle Buluştu
20 Ocak 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen Uşak Şubesi'nin Temsilciler Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen'in çalışmalarıyla ilgili sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına bilgi verdi. 

Uşak Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı’na Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ile temsilciler katıldı. 

Temsilcilere çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen’in 29 yıllık geçmişiyle, birikim ve tecrübesiyle yoluna devam ettiğini söyledi.

“Basmakalıp Sendikacılık Anlayışını Reddediyoruz”

Sağlık-Sen’in yeni bir sendikacılık modeli ile çalıştığına dikkat çeken Irgatoğlu, “Sağlık-Sen olarak basmakalıp sendikacılık anlayışını reddediyoruz. Bu nedenle 10 ay gibi kısa sürede üyemize dokunan, üyemizin ailesine dokunan birçok projeyi hayata geçirdik. İlk bu işleri duyurduğumuzda birileri ‘yapamazsınız’ dediler. Ama bugün hayata geçirdiğimiz Sağlık-Sen Oteller, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi gibi projelerden binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanımız ile ailesi faydalanıyor. Şanlıurfa ve Isparta’da Sağlık-Sen Kreşlerimiz açılacak. Hayata geçen bu projelerle üyemizden gelen yine üyemize gidiyor. Kim ne derse desin hemşiremiz için, hekimimiz için, paramediğimiz için, sağlık memurumuz için çalışmaya, onların yararına işler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Nöbet Ücretlerinin Artırılması İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Nöbet ücretlerinin artırılması konusunda büyük bir mücadele verdiklerini kaydeden Irgatoğlu, “İlk defa bir toplu sözleşmede nöbet ücretlerine zam yapılması sağlandı. Çok şükür bu da bize nasip oldu. Tabii bu yeterli mi, değil. Sağlık-Sen olarak üzerinde durduğumuz en önemli konulardan biri de nöbet ücretlerinin artırılması. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca da TBMM’de yaptığı konuşmada Sağlık-Sen’in gündeme getirdiği konulardan bahsetti. Bu konuda çalışmalarımızı ve yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

“Amacımız Memur Sendikacılığını Daha Değerli Hale Getirmek”

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun değiştirilmesinin zorunlu hale geldiğini kaydeden Irgatoğlu, “Memur-Sen olarak bu hafta kamu personel sistemine derinlemesine ele alan bir çalıştay yaptık. Bu konuda yasanın eksikliklerini ve aksak yönlerini belirledik. Amacımız memur sendikacılığını daha değerli ve anlamlı hale getirmek. Bir model önerisi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz” diye konuştu. 

Milletvekili Güneş, Sağlık Alanında Yapılan Çalışmalardan Bahsetti

Temsilciler Toplantısı'nda AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Güneş, sağlık alanında hükümetin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Şube Başkanı Aloğlu: Üyemizin Her Daim Yanındayız

Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu ise il genelinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için sürekli sahada olduklarını dile getiren Aloğlu, “Üyemizin her daim yanındayız. Derdini dinliyor, sorunlarını çözmeye çalışıyor, onlara destek olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. 

 

 

PAYLAŞ :