“Hemşirenin Derdini Bilmeyenler Sorunları Çözemez”
06 Ocak 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu 2. Türkiye Buluşması için Ankara'ya gelen kadın teşkilat mensuplarıyla buluştu. Burada konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Hemşirenin derdini bilmeyenler, acil serviste çalışmayanlar, yoğun bakımda çalışmanın güçlüğünü bilmeyenler, hasta naklinden sonra ambulans temizliğinden haberi olmayanlar emek mücadelesini sürdüremezler” dedi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Abdullah Duman ile Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Teşkilat Toplantısı'nda kadın teşkilat mensuplarıyla buluştu. 

Ali Yalçın: Sendikacılık Umudu Büyütme İşidir

Toplantıya katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sahada ter akıtacağız. Eğer bugün 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuysak bu sahada verdiğimiz mücadele ile oldu. Daha çok çalışacağız, mücadele edeceğiz, davamızı anlatacağız" dedi. 

Yalçın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sendikacılık umudu büyütme işidir. Biz sorunları sıralayarak sendikacılık yapmıyoruz, o sorunlara karşı çözüm önerileri arıyoruz. İşte bizi diğerlerinden farklı yapan budur. Bu zamana kadar Memur-Sen ve Sağlık-Sen yüzlerce kazanıma imza attı. Bugün de sorunlarımız varsa yine çözen Memur-Sen ve Sağlık-Sen olacak. Herkesin sorununu omuzlayacak, dik duracağız. Bizim sendikal anlayışımız budur."

Genel Başkan Doğan: Mehmet Akif İnan'ın Gösterdiği Yolda İlerliyoruz 

Kadın teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, 24 yıl önce bugün hayatını kaybeden Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ı rahmetle anarak sözlerine başladı. 

Doğan, "Merhum Akif İnan ağabeyin 'gönüllere dokunan, yüreklere dokunan sendikacılık' anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Allah Akif İnan ağabeye gani gani rahmet eylesin" dedi. 

“Sendikacılık Umut ve Ufuk İşi”

Konuşmasının devamında sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Doğan, "Sendikacılık bir umut ve ufuk işidir. Biz kimseyi ötekileştirmeden sendikacılık yapıyoruz. Hekimin, hemşirenin, ebenin, sağlık memurunun elini sıkarak, gönlüne dokunarak sendikacılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Aynı hastanede çalışıyor, aynı karavanadan yemek yiyoruz. Üyemizin yaşadığı sorunlarda mutlaka yanında biz olacağız. Onun derdiyle dertleneceğiz. Bu anlayıştan taviz vermeden çalışacağız, emek vereceğiz" diye konuştu. 

"Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek"

Sağlık-Sen'in sosyal sendikacılık anlayışıyla yaptığı çalışmalardan bahseden Doğan, "Sağlık-Sen Otel'de, Haziran ayından bugüne kadar 20 bini üyemiz olmak üzere 25 bin kişiyi ağırladık. Sağlık-Sen Etüt Merkezi'nde 6 bin hemşirenin, ebenin, paramediğin çocuğu üniversiteye ve liseye hazırlık derslerinden yararlanıyor. Sağlık-Sen Taksi uygulamasıyla yüzlerce üyemize ve birinci derece yakınına ücretsiz hizmet verdik. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı. 

“Hemşirenin Derdini Bilmeyenler Sorunları Çözemez”

Sağlık-Sen'in sorunların çözümü için belirlediği hedefler doğrultusunda mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Doğan, "Hemşirenin derdini bilmeyenler, acil serviste çalışmayanlar, yoğun bakımda çalışmanın güçlüğünü bilmeyenler, hasta naklinden sonra ambulans temizliğinden haberi olmayanlar emek mücadelesini sürdüremezler. Bizler sahadan gelen insanlarız ve bu zorlukları çekerek geldik. O yüzden sorunların çözümü için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Kadınlar Dokunuşlarıyla Hayata Renk Katıyor, Güç Veriyor

Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk de teşkilatçılığın önemine vurgu yaparak, "Biz önemli bir teşkilatın mensuplarıyız. Bu teşkilata yakışır şekilde yaşamak ve çalışmak mecburiyetindeyiz. Biliyoruz ki sizler üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Hem işinize gidiyor hem ailenize vakit ayırıyor hem de bu sendikayı aileniz ve eviniz bilerek çalışıyorsunuz. Bu yüzden kadın teşkilat mensuplarımız, bizim en önemli unsurlarımızdan biridir. Sizler dokunuşlarınızla hayata renk katıyor, güç veriyorsunuz" diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Kadınlarımız Çalışma Hayatının Önemli Bir Öznesi

Sendikacılığın sadece erkek işi olmadığını ve kadınların da en ön safta mücadeleyi sürdürdüğünü dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, "Kadınlarımız çalışma hayatının önemli bir öznesi. Bu yüzden sendikal mücadeleyi de en ön safta yürütüyorsunuz. Zaten bu kalabalıkta bunun göstergesi. Bu sendikayı ailesi bilen her bir teşkilat mensubu kardeşime teşekkür ediyorum" dedi.

PAYLAŞ :