Giresun Şube’nin İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
06 Ocak 2024, Cumartesi

Sağlık-Sen Giresun Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, temsilcilerin sorularını da yanıtladı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Baykan, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Davamızın öncüsü Ağabeyimiz Mehmet Akif İnan’ı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Açtığı bu erdemliler yolunda birlikteliğimizi koruyarak yeni bir vizyonla hep daha ileriye gideceğimize de sizlerin huzurunda söz veriyorum” diye konuştu. 

Mehmet Akif İnan’ın “Çalışmanın sınırı yoktur. Koşuşumuzu daha da yoğunlaştırmak yükü altındayız. Birlikteliğinizi koruyun ve tam kapasiteyle çalışın. Vasfınızı koruyun, vasfınızın hakettiği tempoyla koşun” sözünü hatırlatan Baykan, hak ve hakkaniyet mücadelesinin omurgası olan teşkilat mensuplarına teşekkürlerini sundu.

“Emekçinin Gerçek Gündemini Esas Alan Bir Anlayışla Sendikacılık Yapıyoruz”

Her platformda her alanda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının menfaatine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Baykan, “Emeğin tanımını yenileyen, mücadele şeklini ideolojik zeminden çekerek, emekçinin gerçek gündemini esas alan bir anlayışla, sendikacılıkta yeni alanlar açıyor ve bu alanların merkezine alın terini koyuyoruz. Sosyal sendikacılıkta öncü ve örnek sendika olduk. Üyelerimize özel projelerimizi tek tek hayata geçirdik ve geçirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Sağlık-Sen’imiz ortak işimiz, ortak sorumluluğumuz, ortak geçmişimiz ve ortak geleceğimizdir” diyen Baykan, gece gündüz demeden ‘ne yapabiliriz’ diyerek çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Giresun Şube Başkanı Elifoğlu: Sendikacılık Sahada Yapılır 

Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında yer aldıklarını dile getiren Giresun Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, 28 yıllık bilgi, birikim ve tecrübeyle hak arama, adil bölüşüm ve ekmek mücadelesini sürdürdüklerini kaydetti. 

Elifoğlu, “Sahayı karış karış gezdik. Biz biliyoruz ki sendikacılık sahada yapılır.

Sendikacılık meydana çıkmadan klavye üzerinde yapılacak iş değildir. Yorulmak, tükenmek bilmeden yürüyüşümüze devam edeceğiz” diye konuştu. 

PAYLAŞ :