“Dara Düşenin Aklına İlk Sağlık-Sen Gelecek”
28 Aralık 2023, Perşembe

Bolu Şube’nin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Yüreklere dokunarak çalışacağız. Kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Derdini dinlemediğimiz, elini tutmadığımız acısına-sevincine ortak olmadığımız hiçbir arkadaşımız kalmayacak. Ne aldanan olacağız, ne aldatan. Dara düşenin aklına ilk biz geleceğiz. Bu bizim en öncelikli görevimiz” dedi. 

Sağlık-Sen Bolu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda temsilciler bir araya geldi. Toplantıya Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal ve Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul katıldı. 

Pençe-Kilit Harekât Bölgesi'nde şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "12 askerimizin, evladımızın acısı yüreğimizde. Devletimiz, Mehmetçiğimiz gereken cevabı bölücü terör örgütüne veriyor. Bu milleti bölmeye Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetmez. Tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine Yüce Allah'tan sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" diye konuştu. 

“Yüreklere Dokunarak Çalışıyoruz”

Gündeme ilişkin açıklamalarıyla konuşmasına devam eden Doğan, "Bu temsilcimizin, yönetim kurulu üyemizin, şube başkanımızın, genel başkan yardımcımızın ve Genel Başkan olarak benim yani hepimizin görevidir. Bu yüzden hep birlikte yüreklere dokunarak çalışacağız. Kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Derdini dinlemediğimiz, elini tutmadığımız acısına-sevincine ortak olmadığımız hiçbir arkadaşımız kalmayacak. Ne aldanan olacağız, ne aldatan. Dara düşenin aklına ilk biz geleceğiz. Bu bizim en öncelikli görevimiz” ifadelerini kullandı. 

“Nöbet Ücretleri İlk Defa Bir Toplu Sözleşmede Artırıldı”

Doğan, 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve kazanımlarıyla ilgili de teşkilat mensuplarına detaylı bilgi verdi. Nöbet ücretlerine aldıkları artış ile önemli bir kazanım elde ettiklerini kaydeden Doğan, “Nöbet ücretleri ilk defa bir toplu sözleşmede artırıldı. Bu da gösteriyor ki bundan sonraki toplu sözleşmelerde nöbet ücretleri artık masanın gündemine gelecek ve artırılabilecek” dedi. 

“Taleplerin Hayata Geçirilmesi İçin Hep Birlikte Mücadele Edeceğiz”

Sağlık-Sen’in sürekli gündeme getirdiği ve her platformda mücadelesini sürdürdüğü konuların TBMM’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gündeme getirildiğine dikkat çeken Doğan, “Hem toplu sözleşmede, hem de sonrasında gündeme getirdiğimiz konular TBMM’de Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından dile getirildi. Nöbet ücretlerinin artırılması, sabit ek ödemelerin emekliğe yansıtılması, teşviklerin ve temel ücretlerin artırılması gibi konular hekiminden, hemşiresine, sağlık memurundan anestezi teknikerine tüm sağlık çalışanlarımız için ortak talebimiz. Bu taleplerin hayata geçirilmesi için hep birlikte çalışıp, kazanıma dönüştüreceğiz inşallah” diye konuştu.  

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Ülkemiz ve Üyemiz İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz

Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in büyük bir sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Yetkili olduğumuz günden bu yana yüzlerce kazanım elde ettik. Çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Sadece sendikacılık değil sivil toplum kuruluşu olarak her zaman milletimizin ve mazlumların yanında yer aldık. Haksızlığa ve zulme karşı en yüksek ses çıkartan olduk. Yaşanabilir bir dünya ve büyük Türkiye için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık-Sen olarak şimdi de sendikacılığa yeni bir soluk getirdik ve üyemize dokunan hizmetleri hayata geçirdik. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Kreş, Sağlık-Sen Etüt Merkezi ve SİMER gibi birçok faaliyet üyemizin hizmetinde. Ülkemiz ve üyemiz için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Bolu Şube Başkanı Yılmaz: Çözümün Adresi Sağlık-Sen’dir 

Her geçen gün üye sayısını artırdıklarına dikkat çeken Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, “Bizler hiçbir zaman duruşumuzdan, dürüstlüğümüzden taviz vermedik. Yalan makinesi olmadık. Çamur sendikacılığı yapmadık. Sendikacılık hayatlarında bir tane kazanımı olmayanlar bizim kazanımlarımız üzerinden devşirme yapma derdindeler” diye konuştu. 

“Bir yerde sorun varsa çözümün adresidir Sağlık-Sen” diyen Yılmaz, Sağlık-Sen’in hizmet sendikacılığının nasıl yapıldığını herkese gösterdiğini söyledi. 

Genel Başkan Doğan Bolu’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle Bolu’da çeşitli temaslarda bulundu. 

İlk önce Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini iletti. Ziyarette, gündeme dair konular da istişare edildi. Ziyarette, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve yönetimi de yer aldı. 

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Abdullah Danışman’a bir ziyaret gerçekleştiren heyet, Sağlık-Sen’in yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ziyarette, sağlık çalışanlarının gündemine dair konular değerlendirildi. 

Sağlık-Sen heyeti, Bolu 7 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nu da ziyaret etti. Ziyarette istasyonda görevli çalışanlarla sohbet eden heyet, onların taleplerini dinledi. 

PAYLAŞ :