Kilis Şube’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
24 Aralık 2023, Pazar

Sağlık-Sen Kilis Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda İmam Hüseyin Özcan, yeniden Kilis Şube Başkanı seçildi. 

İki listenin yarıştığı genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ile Mustafa Irgatoğlu, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez, kurum yöneticileri ve delegeler katıldı.

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, genel kurulun hayırlı olmasını temenni ederek, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. 

Genel kurula hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, son 2 günde 12 askerin şehit düştüğünü söyleyerek, “12 vatan evladı bu topraklar için şehit oldu. Biz inanıyoruz ki devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır, hesabını soracaktır. Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Sağlık-Sen Tekelleşmiş Anlayışı Yıkan Bir İradedir”

Sağlık-Sen’in 28 yıllık bir emek hareketi olduğunu hatırlatan Kuluöztürk, Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sağlık sisteminin güçlendirilmesi için mücadele ettiğini vurguladı. 

Sağlık-Sen’in tekelleşmiş sendikal anlayışı yıkan bir iradeye sahip olduğunu dile getiren Kuluöztürk, “Sağlık Sen’in geçmişinde azim görüyoruz. Sağlık-Sen’in geçmişinde kararlılık görüyoruz. Sağlık-Sen’in geçmişinde geleceğe umut görüyoruz. Geçmişin tecrübesini gelecek vizyonuyla birleştiren bir ruhtur Sağlık-Sen” diye konuştu. 

“Sağlık-Sen Üzerine Düşen Sorumluluğu Çok İyi Biliyor”

“Kimse endişe etmesin. Sağlık-Sen sorumluluğunu da üzerine düşen görevini de çok iyi biliyor” diyen Kuluöztürk, yaptıkları çalışmalardan bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık-Sen olarak nöbet ücretlerinin artırılması, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin hakkı verilmesi gibi birçok konu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kapı kapı dolaşarak taleplerimizin zaruretini muhataplarımıza anlatıyoruz. Bu mücadeleyi sürdürürken üyelerimiz için önemli hizmetleri de hayata geçiriyoruz. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER, Sağlık-Sen Kreş. Bizim anlayışımız üyeden gelen üyeye gidecek. Biz üyelerimiz için çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Şube Başkanı Özcan: Kazanan Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları 

Yapılan seçim sonucunda yeniden Kilis Şube Başkanı seçilen İmam Hüseyin Özcan da delegelere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

Kazananın Sağlık-Sen olduğunu söyleyen Özcan, “Yürüyüşümüz; yıkma, bölme, parçalama ve ötekileştirme değil, birleştirme ve kucaklama yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz; yapma, onarma, köprüler kurma, gönül alma, sevme, güvenme, kardeş olma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku bütün bir medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır. ⁠Kazananının, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olacağı ve asla kaybedeni olmayan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Sağlık-Sen Kilis Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı İmam Hüseyin Özcan, Şube Sekreteri Erdal Ulaş, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mehtap Katırcıoğlu, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Devecioğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Onur Gençoğlu, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Hasan Akkurt, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Aslıhan Alcellat. 

 

PAYLAŞ :