Genel Başkan Yardımcısı Baykan Çanakkale’de Temsilcilerle Buluştu
23 Aralık 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Çanakkale Şube tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı’nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan konuşmasına, Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda Hakkari Dağ Komando Birliğine düzenlenen alçak terör saldırısı neticesinde şehit düşen kahraman askerlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileyerek başladı. 

Daha sonra sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Baykan, temsilcilere gösterdikleri gayretli çalışmadan ötürü teşekkür etti. Baykan, “Bizler, sendikacılık anlayışını kendisine şiar etmiş insanlarız. Emeğiniz büyük, bu yolda alın teriniz var, evlatlarınızın hasreti var, yüzünüzde yorgunluğun izleri var. Çabanız, çalışmanız takdire şayan. İyiki varsınız” ifadelerini kullandı.

“Sendikacılığı Yalnızca Toplu Sözleşme Masasından İbaret Görmüyoruz”

Mücadele şeklini ideolojik zeminden çekerek, emekçinin gerçek gündemini esas alan bir anlayışla yola devam ettiklerini kaydeden Baykan, sendikacılığı yalnızca toplu sözleşme masasından ibaret görmediklerini söyledi. Baykan, “Muhataplık ilişkilerimizi gerçeklik üzerine inşa ederek stratejilerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Hamasetten, icazetten beri durup daima ileriye gözlerimizi dikiyoruz” dedi. 

Bir yandan sendikal mücadeleye devam ederken bir yandan sosyal sendikacılık anlayışıyla üyelere dokunan projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Baykan, “Bir yandan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümü için her platformda görüşmelere devam ederken bir yandan üyelerimize her açıdan destek olmaya çalışıyoruz. Bizler her yaptığımız işi emin olun ki inanarak yapıyoruz. Eksik yapabiliriz, yanlış da yapabiliriz ama ne yaparsak inanarak ve inandığımız değerler ölçüsünde yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen tarafından hayata geçirilen otel, kreş, taksi, üniversiteye ve liseye hazırlık dersleri gibi projeler hakkında bilgi veren Baykan, teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

Çanakkale Şube Başkanı Özen: Sendikal Mücadelede Bize Destek Olan Teşkilatımıza Teşekkür Ederim

Gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, üye sayılarının giderek arttığını dile getirdi. Özen, amaçlarının üye sayısını daha da artırmak olduğunu söyledi. Sendikal mücadelede kendilerine destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Özen, bayrağı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

 

PAYLAŞ :