“Dile Getirdiğimiz Tüm Konular Meclis Gündemine Taşındı”
17 Aralık 2023, Pazar

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Toplu sözleşme sürecinden beri gündemde tuttuğumuz sabit ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, teşviklerin ve temel ücretlerin artırılması gibi tüm konuları, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Meclis’teki bütçe konuşmasında da gündeme getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 

Ankara 2 Nolu Şube Teşkilat Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, temsilcilerin önemine değinerek, “Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak teşkilat toplantılarını önemsiyoruz. Temsilci arkadaşlarımızı dinlemek, onlarla hemhal olmak bizim için çok kıymetli. Temsilci arkadaşlarımız, sendikanın ana kolonlarıdır. Sahanın sesini bize ulaştıran en önemli yapıdır. O yüzden temsilci arkadaşlarımızın değeri büyüktür” diye konuştu. 

“Hem Gelir Artırıcı Hem de Gider Azaltıcı Çalışmalar Yapıyoruz”

Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ın hizmet sendikacılığı anlayışıyla yola çıktığını kaydeden Doğan, kendilerinin de bu anlayışla ilerlediklerini söyledi. Bu bağlamda üyeye dokunan hizmetleri hayata geçirmeyi önemsediklerini dile getiren Doğan, hekiminden hemşiresine, sağlık memurundan röntgen teknisyenine kadar tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hem gelirini artmaya hem de giderini azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, üniversiteye ve liseye hazırlık dersleri başta olmak üzere gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Doğan, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını Sağlık-Sen TV Youtube kanalına abone olmaya davet etti. Doğan, “Sağlık-Sen TV, üyelerimizin ve çalışanlarımızın sesi. Üyelerimize doğru bilgiyi kısa sürede aktarabilmek, genel merkezimizin ve şubelerimizin yapmış olduğu faaliyetlerin yanı sıra hekim, hemşire, ebe, paramedik ve sosyal hizmet uzmanı olmak üzere tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını duyurmak temel amacımız. Bu bağlamda, Sağlık-Sen TV önem arz ediyor” ifadelerinin kullandı. 

“Diplomasi Trafiğine Devam Ediyoruz”

Yaptıkları sendikal mücadele hakkında da bilgi veren Doğan, diplomasi trafiğine devam ettiklerini söyledi. Milletvekilleri, bürokratlar ve yetkililerle görüşmelerin sürdüğüne değinen Doğan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik taleplerimizi tek tek sıralıyoruz. Her platformda gündeme getiriyoruz. Toplu sözleşme sürecinden beri gündemde tuttuğumuz sabit ödemelerin emekliğe yansıtılması, teşviklerin ve temel ücretlerin artırılması gibi tüm konuları, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Meclis’teki bütçe konuşmasında da gündeme getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sorunların çözümü için mücadelemize aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: İcap Nöbetleriyle İlgili Bir Çalışma Yapılacak

Toplu sözleşme sürecini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine iyi hazırlandıklarını kaydetti. Irgatoğlu, “Her branştan çalışanın sorunlarını masaya yatırdık. Uzmanlarımızla tüm sorun ve talepleri değerlendirerek, iyi bir teklif dosyası hazırladık” dedi. 

Toplu sözleşmelerde elde edilen her bir kazanımın bir sonraki dönemde de devam edebilmesinin önemine değinen Irgatoğlu, “Nöbet ücretlerine 10 puanlık bir artış yapılmasını sağladık. Geneli ilgilendiren bu kazanım ilk defa bu toplu sözleşmede imza altına alındı. Kapının açılmasını sağladık. O yüzden çok değerli bir kazanım. Aynı zamanda, tavan oranlarına yansıyan artışla birlikte, teşvik ek ödeme almayan kimse kalmadı” diye konuştu.

İcap nöbetleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın bir çalışma yapacağını da dile getiren Irgatoğlu, Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Çevik: Her Daim Sağlık Çalışanlarının Yanındayız

Önümüzdeki süreçte çalışmalara hız vereceklerini dile getiren Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Ayhan Barış Çevik, gösterdikleri gayretlerden dolayı temsilcilere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içerisinde Sağlık-Sen bayrağını daha da yukarıya taşıyacaklarını kaydeden Çevik, her daim sağlık çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Genel Başkan Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu, teşkilat mensuplarından gelen soruları yanıtladı. 

PAYLAŞ :