Konya Üniversite Şube’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
16 Aralık 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Konya Üniversite Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut Şube Başkanı Mithat Şafak yeniden başkan seçildi. 

Genel kurula, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır, Kayseri Şube Başkanı Hasan Keser, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay ve delegeler katıldı. 

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan yaptı. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Baykan, yeni yönetime başarılar diledi. 

“Pek Çok Örgütün Eline Filistinli Masumların Kanı Bulaşmıştır”

Delegelere seslenen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, 2024 yılına ilişkin bir değerlendirme yaptı.  Yeni yılda 50’ye yakın ülkede seçim yapılacağına dikkat çeken Doğan, ülkemizi de ilgilendiren pek çok küresel düzeydeki konunun çok tartışılacağına dikkat çekti. En büyük tehlikenin yaşadığımız bölgeyi ilgilendiren konularda, uluslararası hukukun da çiğnenerek birtakım aşırılıklara gidilmesi olduğunu dile getiren Doğan, şunları söyledi:

“Seçim takvimi başlayan ülkeler, birtakım lobileri küstürmemek için İsrail’in savaş suçlarına göz yummaktadır.  Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararasında konumlandırılan kurumlar işlevini yitirmek üzeredir. Dünya Sağlık Örgütü gibi pek çok uluslararası örgütün eline Filistinli masumların kanı bulaşmıştır.”

“Krizler Sağlık Çalışanlarının Yükünü Artırmaktadır”

Dünyadaki çatışmaların ve kargaşaların son bulmayacağını belirten Doğan, “Görüldüğü gibi bütün bu kaotik durumlarda kamuda iki kesime büyük görevler düşmektedir. Biri güvenlik görevlileri diğeri ise sağlık çalışanlarıdır. Krizler özellikle sağlık çalışanlarının yükünü artırmaktadır. Pandemide bunu çok derin hissettik. Şunu unutmayalım belirttiğimiz karmaşa arttıkça; sağlık alt yapısının daha da güçlü olması, sağlık çalışanlarının hem nitelik hem de nicelik açısından çok daha donanımlı, çok daha örgütlü olma mecburiyeti vardır. Unutmayın pandemide Türkiye’yi öne çıkaran iki unsur vardı.

Bunların birincisi sadece bölgesinde değil, Avrupa’da ve dünyada en güçlü ve modern sağlık alt yapısının olması ikincisi ise sağlık çalışanlarının fedakarlıkları ile özverileriydi” diye konuştu. 

2024’ün, hem dünya hem de ülke için çok da kolay geçmeyeceğinin aşikar olduğunu belirten Doğan, bu sürecin ayrıca Türkiye’yi sadece bölgesinde değil dünyada lider haline getirebilecek fırsatları beraberinde sunduğunu ifade etti. 

“Hamaset Dolu Laflarla Kimseyi Oyalamıyoruz”

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında olduklarını dile getiren Doğan, sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sosyal sendikacılık anlayışıyla yollarına devam ettiklerini belirten Doğan, üyelerin gönlüne dokunan hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.  Doğan, “Hamaset dolu laflarla kimseyi oyalamıyoruz. Yaptığımız işler ve hizmetler ortada. Derdimiz şov yapmak değil. Çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.   

“Üniversitelerdeki Tayin Hakkı Sorununu Gündemden Düşürmeyeceğiz”

TBMM’ye birçok ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Doğan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini her platformda dile getiriyoruz. Her ziyaretimizde, üniversiteler arası tayin sorununu ilk madde olarak gündeme getiriyoruz. Bu sorunu kamuoyu gündeminden düşürmeyeceğiz. Yakın zamanda YÖK’e de ziyaretler gerçekleştirdik. Üniversitelerde görevli sağlık çalışanlarımızın tüm sorunlarını masaya yatırdık. Üniversitelerdeki tayin hakkı sorununu çözmek bize nasip olur inşallah” dedi. 

Konya Üniversite Şube Başkanı Şafak: Bu Büyük Davayı Birlikte Zirveye Taşıyacağız

Genel kurulda güven tazeleyen Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, 2015 yılından beri Konya’da üniversitede görevli sağlık çalışanlarının güçlü sesi olduklarını söyleyerek, 9 yıldan bu yana etkin bir şekilde sağlık çalışanları için mücadele ettiklerini ifade etti. 

Şafak, “Bir insanın başını dik, gönlünü ferah tutan alın teridir. Bizlerin amacı alın teri döken, fayda üreten üyelerimizin ve tüm çalışanların adalet, hak ve emek savunuculuğunu yapmaktır. Birlik ve beraberlik içeresinde birlikte yürüyecek, bu büyük davayı birlikte zirveye taşıyacağız” şeklinde konuştu. 

Sağlık-Sen Konya Üniversite Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mithat Şafak, Şube Sekreteri Adem Akgül, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Seyit Ali Gülcü, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Metin Göroğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gökpınar, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Baki Turhan, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Turhan Dinç. 

PAYLAŞ :