Bakan Yerlikaya’dan Memur-Sen’e Ziyaret
15 Aralık 2023, Cuma

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Memur-Sen'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Sekreter ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ile Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanları hazır bulundu.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, enflasyon, piyasa koşulları, güncel ekonomik durum değerlendirmelerinin yanında ilgili hizmet kolunda görev yapanlar başta olmak üzere kamu görevlilerinin talep, beklenti ve sorunlarına dair geniş çapta istişareler yapıldı.

Yalçın görüşmede, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllüsü olan kamu görevlilerinin AFAD tarafından düzenlenen eğitim, tatbikat programları ve afet bölgesi çalışmaları boyunca izinli sayılması gerektiğini ifade etti.

"Hükümet Olarak Memur-Sen’le Birlikte Kamu Görevlilerimizin Pek Çok Sorununu Çözüme Ulaştırdık"

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen koruma ve güvenlik personelinin kıyafetlerinde yazan “Özel Güvenlik Görevlisi” ibaresinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Koruma ve güvenlik personelinin kamu görevlisi olduğu unutulmamalı ve unvanlarına uygun olarak “Koruma ve Güvenlik Görevlisi” olarak ilgili Yönerge’de değişikliğe gidilmeli ve bu hata giderilmelidir” dedi.

Bakan Yerlikaya ise çalışma hayatında ve kamu görevlileri sendikacılığında Memur-Sen’in oldukça önemli işlere imza attığını ifade ederek, “Hükümet olarak Memur-Sen’le birlikte kamu görevlilerimizin pek çok sorun ve talebini çözüme ulaştırdık. Bundan sonra da mevcut sorunlara yönelik çalışmalarımızı, gayretlerimizi sosyal paydaşlarla istişare içinde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yalçın, Bakan Yerlikaya’ya “Asrın Felaketi” 6 Şubat Depremlerinden etkilenen kamu görevlerinin sorunlarının ve bunların çözümüne ilişkin önerilerin yer aldığı “Deprem Bölgesindeki Kamu Görevlilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” raporunu takdim etti.

Yalçın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek nezaketlerinden dolayı teşekkür etti.

PAYLAŞ :