Sağlık-Sen’in Talepleri YÖK Yürütme Kurulu’na Taşınıyor
11 Aralık 2023, Pazartesi

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topçuoğlu’nu ziyaret eden Sağlık-Sen Yönetimi, üniversitede görevli sağlık çalışanlarına yönelik talepleri iletti. Ziyarette, yer değişikliği hakkı gündem olurken YÖK Başkan Vekili Topçuoğlu, talepleri YÖK Yürütme Kurulu’na taşıyacağını bildirdi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ile Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topçuoğlu’nu ziyaret etti.

YÖK, Sağlık-Sen’in Hazırladığı Rapor Doğrultusunda Çalışma Yapacak

Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını paylaşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesinin gerekliliğine değindi. Konuyla ilgili bir rapor hazırladıklarını belirten Doğan, hazırlanan raporu YÖK’e sunacaklarını kaydetti. YÖK Başkan Vekili Topçuoğlu ise Sağlık-Sen tarafından hazırlanan raporu değerlendirebileceklerini ve ona göre bir çalışma yapabileceklerini söyledi. 

Yan Dal Uzman Hekimlerin Taban Ödemeleri Artırılsın

Sağlık Bakanlığı’nın yan dal uzman hekimler ile yan dal uzmanlık eğitimi alan asistanların taban ek ödemelerinde artışa gittiğini hatırlatan Genel Başkan Doğan, üniversite hastanelerinde görevli yan dal uzman hekimler ile yan dal uzmanlık eğitimi alan asistanların da taban ödemelerinin artırılmasını istedi. Konuyla ilgili bir çalışma yaptıklarını söyleyen YÖK Başkanvekili Topçuoğlu, çalışmayı saha ile paylaştıklarını dile getirdi. 

Genel Başkan Doğan, uzmanlık eğitimi alan hekimlerin mali ve özlük haklarıyla ilgili yaşadıkları sorunlara da değindi.

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Doğan, komisyon üyelerinin üniversitelerde görevli sağlık çalışanlarına yönelik hazırladığı talepleri YÖK Başkan Vekili Topçuoğlu’na teslim etti. Topçuoğlu, tespit edilen talepleri YÖK Yürütme Kurulu’na taşıyacağını iletti. 

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu tarafından hazırlanan talepler şu şekilde:

- Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmelidir.

- Üniversiteler arası becayiş hakkı verilmelidir. 

- Aile birliği mazeretine bağlı olarak üniversite hastanesinden Sağlık Bakanlığı’na geçişte muvafakat şartı kaldırılmalıdır.

- Teşvik ek ödeme oranları, birim/alt birim gelir gider dengesine bakılmaksızın tavandan ödenmelidir.

- Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan memurların genel idari hizmetler sınıfına atanmaları sağlanmalıdır. 

- Gece saatlerinde nöbet tutanlara artırımlı nöbet ücreti verilmelidir.

- Nöbet ücretlerinin hesaplanmasında kullanılan gösterge rakamları artırılmalıdır.

- Mevcut giyim yardımlarına ilave olarak; yılda 2 takım özel görev kıyafeti verilmelidir. 

- Sertifika sahibi sağlık çalışanlarının, sertifikasına uygun hizmet sunum alanında görev yapması halinde kadro/görev unvan katsayılarına ilave puan eklenmelidir.

- Özel işlem farkı tüm çalışanlara verilmelidir.

- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

PAYLAŞ :