Bitlis Şube’nin 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
10 Aralık 2023, Pazar

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Başkanı Mehmet Baki Kaya, yeniden şube başkanlığına seçildi. 

Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Abdullah Duman ile Memur-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ve çok sayıda davetli katıldı. 

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, Bitlis Şube’nin genel kurulunun hayırlı olmasını temenni ederek, yönetimi tebrik etti. Duman, Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in birlik ve beraberliğe verdiği önemden bahsederek, Memur-Sen’in 11 hizmet koluyla büyük bir aile olduğuna dikkat çekti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: İnsan Hakları Diye Nutuk Atanlar Filistin'e Kör ve Sağır

Sözlerine İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımı lanetleyerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, “Bugün İnsan Hakları Günü. İnsan Hakları Günü'nde tüm insanlığın gözü önünde Filistin bombalanıyor. Filistin tüm insani imkanlardan mahrum. Bugün insan hakları diye nutuk atanlar Filistin'e kör ve sağır. Biz devlet ve millet olarak bu katliama asla seyirci kalamayız, kalmadık. Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları Filistinli kardeşleri için kıyamda. Filistin'deki soykırım sona erene ve bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Mazlumların sesini tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

“Yeni Kazanımlar Elde Etmek İçin Mücadele Ediyoruz”

Sağlık-Sen’in 272 bin üyesiyle büyük bir teşkilat olduğunu dile getiren Barutcu, “Sağlık-Sen kurulduğu günden bu yana hak, adalet ve emek misyonuyla mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Bugüne kadar yüzlerce kazanım elde ettik, onlarca sorunun çözülmesine vesile olduk. Yine yeni kazanımlar elde etmek için, soruları tarihin çöplüğüne atmak için mücadele ediyoruz. Aynı zamanda ‘üyeden gelen üyeye gidecek’ anlayışıyla sosyal sendikacılık yapıyoruz. Sağlık-Sen Otel, Sağlık-Sen Taksi, Sağlık-Sen Etüt Merkezi, SİMER, Sağlık-Sen Kreş gibi birçok faaliyeti üyemiz için hayata geçirdik. Yeni projelerin hayata geçmesi için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu. 

Barutcu, yeni dönemdeki çalışmaları için Mehmet Baki Kaya ve yönetimine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Şube Başkanı Kaya: Biz Milletin Derdi ile Dertleniyoruz

Yeniden Bitlis Şube Başkanı seçilen Mehmet Baki Kaya da yaptığı konuşmada, “Bize bu yolda destek olan teşkilatımıza, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sendikacılığı yaparken sadece üye merkezli ve ücret sendikacılığını yapmakla yetinmedik. İçinde bulunduğumuz toplumun dertleri ile ilgilenmeyi ayrı bir hedef olarak benimsedik. İşte bizi diğerlerinden ayıran özellik budur. Biz milletin derdi ile dertleniyoruz. 

Yetkili sendika olarak üyelerimizin beklentilerini önemsiyoruz. Bu beklentilerin kazanıma dönüşmesi için her platformda mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi. 

Sağlık-Sen Bitlis Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mehmet Baki Kaya, Şube Sekreteri Mehmet Şengönül, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Ali Dingiz, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Kerem Kılıvan, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Fatma Taş Çifcibaşı, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Saldanlı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Metin Uca. 

 

PAYLAŞ :