Yalova Şube'nin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
09 Aralık 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen Yalova Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, güven tazeledi. 

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve İdris Baykan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ile Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Emrah Göztepe, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Murat Ergül, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım ve Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul katıldı. 

Genel kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk yaptı. Kuluöztürk, Yalova Şube'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını temenni ederek, yeni yönetimde görev alanları tebrik etti. 

Genel Başkan Doğan: İnsan Hakları Günü Aslında Utanç Günü

Genel kurula hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yarının 10 Aralık İnsan Hakları Günü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Doğan, "Bugün tüm dünyanın gözü önünde  Filistin'de katliam yapılıyor. Katil İsrail, özellikle sivilleri hedef alan saldırılar düzenlemektedir. Sivilleri göç ettirerek, göç yolunda saldırı hedefi haline getirmekte, mazlum Filistin halkını gıdasız, susuz, barınaksız ve tıbbi yardımsız bırakarak savaş suçu işlemektedir. Hatta etnik temizlik yapmak suretiyle soykırım yapmaktadır. Pazar günü 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Aslına bakarsanız insanlığın sustuğu, mazlumların görmezden gelindiği, 'Utanç Günü'. Ancak, Memur-Sen olarak biz susmadık, susmayacağız da! Her fırsatta mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu deklare ettik. Eylemlerle, söylemlerle bunu her fırsatta gündeme getirdik. Çünkü biz Memur-Sen’iniz. Çünkü biz Sağlık-Sen’iz" ifadelerini kullandı. 

Hekimin, hemşirenin, sağlık memurunun, sosyal hizmet uzmanının emeğinin hakkını alması için her platformda mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Doğan, "Biz, sosyal sendikacılıkta yeni bir çığır açtık. Bu zaten herkesin malumu. Üyelerimizin haklarını geliştirmek için de mücadele ediyoruz. TBMM'de, Bakanlıklarda mekik diplomasisi yaparak sorunları ve talepleri gündeme getiriyoruz. Nöbet ücretlerinin artırılması, üniversite hastanelerinde çalışanlara yer değişikliği hakkı verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Temel Ödemelere Önemli Bir Artış Elde Ettik"

Toplu sözleşme kazanımlarını da anlatan Doğan, temel ödemelere yapılan artıştan bahsederek, şunları söyledi:

"Temel ücreti belirleyen katsayıyı 0,32'den 0,37'ye çıkardık. Böylelikle, sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın ücretlerinde önemli bir artış olacak. Temel ödemeleri belirleyen katsayılarda bir artış yapılmasının da önü böylece açılmış oldu. Bu oranın tüm branşları kapsaması için mücadele edeceğiz ve her toplu sözleşmede artırarak kazanımımızı daha da büyüteceğiz."

Genel Sekreter Baki: Gönülleri Kazanarak Sendikacılık Yapıyoruz

Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in sendikal hareketten öte bir anlayışı temsil ettiğini dile getiren Genel Sekreter Durali Baki, "Biz üyemizin iyi gününde de kötü gününde de yanındayız. Her zaman milletimizin yanındayız. Mazlumun ve mağdurun yanındayız. Sadece belirli zamanlarda ortaya çıkan bir sendikal anlayış bizim kitabımızda yazmaz. Biz gönülleri kazanarak sendikacılık yapıyoruz. Eğer bugün 272 bin üyemiz varsa gönül birlikteliğini sağladığımız içindir" şeklinde konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Bir İnanç Mefkûresini Temsil Ediyoruz 

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da yaptığı konuşmada genel kurulların yenilenme zamanı, azim ve gayretle yeniden yola koyulma zamanı olduğunu söyledi.

Merhum Mehmet Akif İnan'dan miras kalan bir inanç mefkûresini temsil ettiklerini kaydeden Baykan, "Sorumluluğumuzun, davamızın farkında, yarınları inşa etmek için çalışıyoruz. 28 yıllık bilgi ve tecrübeyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadele ediyoruz" dedi.

Yalova Şube Başkanı Özer: Sağlık-Sen Haklı Mücadelesinde Geri Adım Atmayan Büyük Bir Teşkilattır

Kuruldukları günkü çizgiyi hiçbir zaman bozmadan, doğru ve haktan ayrılmadan yollarına devam ettiklerini kaydeden Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, “Sağlık-Sen sadece bir sendika değil, devletin ve milletin yanında dimdik duran, ihtiyaç duyulduğu an hazır bekleyen, gücünü üyelerinden alan, haklı mücadelesinde geri adım atmayan büyük bir teşkilattır. İnsanlığa fayda sağlayacak her hareketi desteklemiş ve bu doğrultuda iyi bir rol üstlenerek, önemli çalışmalar yapmıştır. Her zaman dediğimiz gibi yaparsa Sağlık-Sen yapar, yaparsa bu güçlü teşkilat yapar” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen Yalova Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, Şube Sekreteri Erdal Kotbaş, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Erdem, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Yavaş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazir Yüksel, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüt Acar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Toprak. 

PAYLAŞ :