Edirne Şube’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
07 Aralık 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Edirne Şubesi İl Divan Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Abdullah Duman katıldı.

Toplantında teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Sendikal mücadele ve hak arayışının kendi başına yapılmayacağına dikkat çeken Kuluöztürk, “Sağlık-Sen teşkilatının gücünün temelinde birliktelik var. Bir ve beraber olursak daha da güçlü oluruz. Birlik ve beraberlik içeresinde nice başarılara ulaşacağız” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Sahayı Karış Karış Dolaşıyoruz

Sağlık-Sen’in herkesi kucaklayan bir sendika olduğunu vurgulayan Kuluöztürk, her zaman sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduklarını dile getirdi. Sahayı karış karış dolaştıklarını belirten Kuluöztürk, “O yüzden sorunları çok iyi biliyoruz. Sorunları ve talepleri değerlendirerek, birimlerimizle üzerinde çalışıyoruz. Alanında uzman ve önemli isimlerle çözüm önerileri üretiyoruz. Yakın zamanda Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi deprem bölgesindeydi. Bölgede görevli sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederek, bizzat ağızlarından sorunlarını ve taleplerini dinledik. Şimdi konuyla ilgili bir rapor hazırlıyoruz. Kısa süre sonra raporu hem yetkililerle hem de kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Gerçekleştirdikleri faaliyetler ve hizmetler hakkında da bilgi veren Kuluöztürk, üyelere özel gerçekleştirdikleri hizmetlerin sahada büyük beğeni kazandığını ve daha çok projeyi hayata geçirerek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman: Kazanımlara Yeni Kazanımlar Eklemek İçin Mücadeleyi Sürdürüyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman sözlerine İsrail’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek başladı. “Biz sürekli sesimizi yükseltecek, yaşanan bu zulme asla kayıtsız kalmayacağız” diyen Duman, işgalci İsrail’in zulmüne karşı tüm ülkelerin bir araya gelmesi gerektiği ve bağımsız Filistin devletinin kurulması çağrısında bulundu. 

Sağlık-Sen’in sağlık alanındaki tüm branşların sorununu çözmek için mücadele ettiğini söyleyen Duman, “Paramedik, ATT, aile hekimi, aile sağlığı çalışanı, hekim, hemşire, ebe yani sağlık alanındaki tüm branşlar için çalışıyoruz. Hem kendimiz hem de teşkilatımız sürekli sahada. Sahadan gelen talep ve sorunlara karşı çözüm önerilerimiz hazırlıyor, hem Bakanlıktaki hem de TBMM’deki muhataplarımızla paylaşıyoruz. Sağlık-Sen’i zaten bilen biliyor. Kazanımlarımız ortada. Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için mücadeleyi her ortamda sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 Bu dönem birçok önemli faaliyeti hayata geçirdiklerini ve yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Duman, “Biz teşkilatımızın, üyemizin fikirlerini önemsiyoruz. Çünkü bizim gücümüz teşkilatımız ve üyemiz. Bu anlayışla ‘Bi Fikrim Var’ adlı proje yarışmasını hayata geçirdik. Bu projeye katılarak sendikal çalışmalarımıza destek olabilirsiniz. Çünkü biz biliyoruz ki sendikal mücadele birlik ve beraberlik içinde yapılır. Biz de mücadelemizi 272 bin üyemizle yapmak istiyoruz. O yüzden fikir ve önerilerinizi bekliyoruz” dedi.

Edirne Şube Başkanı Turhan: Tüm Kazanımlar Sağlık-Sen’in Başarısıdır

Sendikacılık faaliyetlerini anlatan Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, “Bugüne kadar elde edilen tüm kazanımlar Sağlık-Sen’in başarısıdır. Sahada elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkıyoruz. Bugünümüzü, yarınımızı ve hedeflerimizi bıkmadan, usanmadan anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Turhan, 1 Ocak -15 Kasım 2023 tarihleri arasında Edirne’deki 530 sağlık ve sosyal hizmet çalışanını Sağlık-Sen ailesine dahil ettiklerini belirterek, emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerine ve temsilcilere teşekkür etti.

 

 

PAYLAŞ :