“Her Branştan Arkadaşlarımızın Yaşadığı Sorunları Gündemde Tutuyoruz”
04 Aralık 2023, Pazartesi

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Biz her branştan arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları gündemde tutmaya, taleplerini her platformda anlatmaya devam ediyoruz. Çalışanlarımız için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz" dedi. 

Sağlık-Sen Yönetimi, Sakarya Şube'nin İl Divan Toplantısı'nda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla buluştu. 

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ile Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmetcan Türker katıldı.

"Özgür ve Bağımsız Filistin Kurulana Kadar Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz"

Cuma günü Memur-Sen öncülüğünde Sakarya'da yapılan Filistin'e destek yürüyüşünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Sakarya Filistin'in yanında olduğunu herkese gösterdi. Memur-Sen olarak her zaman mazlum ve mağdurun yanındayız. Türkiye Müslüman kardeşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmaz. Özgür ve bağımsız Filistin kurulana kadar sesimizi yükseltmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Kudüs şairi merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizin bize gösterdiği hedefle insanlık için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

"Sağlık-Sen Kreş Tabelasını Yakında Asacağız"

Sağlık-Sen Kreş projesiyle ilgili bilgi veren Doğan, "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yıllardır en büyük talepleri arasında kreş yer alıyor. Biz bu konuda sorumluluk alarak illerimizde Sağlık-Sen Kreşleri açmak için kolları sıvadık. Pilot illerimizi belirledik. Önümüzdeki günlerde Sağlık-Sen Kreş'in ilk tabelasını asacağız" ifadelerini kullandı. 

Hekim, hemşire, paramedik, fizyoterapist, aile hekimi, aile sağlığı çalışanı yani sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tüm çalışanlar için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Doğan, "Biz her branştan arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları gündemde tutmaya, taleplerini her platformda anlatmaya devam ediyoruz. Çalışanlarımız için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: İnsanlığın Sorgulandığı Günlerden Geçiyoruz

İnsanlığın zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, "İnsanlığın sorgulandığı bir dönemdeyiz. İsrail'in Filistin'de yaptığı soykırım hepimize insanlığımızı sorgulatıyor. Bu nedenle elimizden ne geliyorsa, insan olarak neler yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız" dedi. 

Konuşmasına güncel konulardan bahsederek devam eden Irgatoğlu, "Bizim mücadelemizin temelini, insan onuruna yakışan bir yaşamın tesisi oluşturuyor. Biz hekim, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı yani sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tüm çalışanların yaşadığı sorunların çözülmesi, taleplerin karşılık bulması için çalışıyoruz. Biz branşlara yönelik sorunlar üzerinde çalışıyor, çözüm için öneriler oluşturuyoruz. Bu önerileri tüm muhataplarımızla paylaşıyor, mücadelesini sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Irgatoğlu, 7. Dönem Toplu Sözleşme'de aile sağlığı çalışanlarının destek ödemesinde önemli bir artış sağladıklarını vurgulayarak detayları anlattı. 

Sakarya Şube Başkanı Arı: Hem Çalışanlarımız Hem de Ülkemizin Geleceği İçin Mücadele Ediyoruz

Her daim sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olmayı kendilerine düstur edindiklerini söyleyen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Arı, “Biz sadece sendikacı olmak için sendikacılık yapmıyoruz. Değerlerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda hem çalışanlarımızın hem de ülkemizin geleceği için mücadele ediyoruz. Her şart ve koşulda çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarını iyileştirme noktasında mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

PAYLAŞ :