“Hem Sosyal Sendikacılık Yapıyor Hem de Sendikal Mücadeleyi Sürdürüyoruz”
03 Aralık 2023, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Hem sosyal sendikacılığı hakkıyla yapıyoruz hem de hekimin, hemşirenin, anestezi teknisyeninin, sosyal hizmet uzmanının hakkını aramak için çalışıyoruz” dedi. 

İstanbul 2 Nolu Şube'nin Teşkilat Toplantısı'nda Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, sağlık çalışanlarıyla buluştu. 

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, gündeme ilişkin temsilcilere bilgi verdi. 

Sendikanın gerçekleştirdiği faaliyetlerinden bahseden Doğan, sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Doğan, "Hem sosyal sendikacılığı hakkıyla yapıyoruz hem de hekimin, hemşirenin, anestezi teknisyeninin, sosyal hizmet uzmanının hakkını aramak için çalışıyoruz. Nöbet ücretlerine zam yapılması, gece nöbet tazminatı ödenmesi ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi gibi gündemde tuttuğumuz konular var. Belirlediğimiz konular üzerinde mekik diplomasisini sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Üyeleri için yaptıkları faaliyetleri anlatan Doğan, "Sağlık sorunları nedeniyle Ankara'ya gelen üyelerimizi havaalanı, otogar ve tren garından alıyor gideceği hastaneye bırakıyoruz. Sağlık-Sen Etüt Merkezi'nde AYT-TYT, LGS derslerini online olarak ücretsiz veriyoruz. Bugün binlerce üyemizin çocuğu bu hizmetten yararlanıyor. Sene sonunda orada ders alan çocuklarımız güzel puanlar alarak üniversiteyi, liseyi kazandığında bu hizmetin nasıl değerli bir iş olduğunu göreceğiz" dedi. 

Genel Sekreter Baki: Çalışanlarımıza Hakikati Anlatacağız

Genel Sekreter Durali Baki, Sağlık-Sen'in sosyal sendikacılıkta kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini kaydederek, faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. 

Sağlık-Sen'in yıllardır önemli sorunları çözdüğüne ve onlarca kazanım elde ettiğine dikkat çeken Baki, "Sürekli sahada olacağız. Kazanımlarımızı, 28 yıllık tarihimizi anlatacağız. Bizim kazanımlarımızı kimsenin sahiplenmesine izin vermeyeceğiz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza hakikati anlatacağız. Bu bizim üzerimize düşen en büyük sorumluluk" diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Toplu Sözleşme Kazanımlarının Detaylarını Önümüzdeki Günlerde Paylaşacağız

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen'in sendikal bakış açısını anlatarak, "Bizim sendikal mücadelemizin temelinde insana dokunmak vardır, insanca yaşam vardır, gönüllere girmek vardır. Biz sendikal mücadeleyi kurulduğumuz günden beri bu anlayışla yapıyoruz. Bu nedenle hem ekonomik, özlük ve sosyal hakların gelişmesi için çalışıyor, hem de sosyal sendikacılık anlayışıyla üyelerimizin yararlanacağı hizmetleri sunuyoruz" dedi. 

7. Dönem Toplu Sözleşme'de önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Irgatoğlu, önümüzdeki günlerde toplu sözleşmeye ilişkin detayları paylaşacaklarını söyledi. 

Şube Başkanı Öztürk: Sağlık-Sen'i Anlatmadığımız Kimse Kalmayacak

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı lanetleyerek sözlerine başladı. 

Temsilcilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Öztürk, "Üye sayımızı sürekli artıran, İstanbul gibi metropol bir şehirde görev yapan çalışma arkadaşlarıma, yılmadan usanmadan çalıştıkları için tebrik ediyorum. Girmediğimiz, gönlüne dokunmadığımız kimse kalmayacak. Sağlık-Sen'i anlatacağız, geçmişimizi, vizyonumuzu anlatacağız" diye konuştu.

PAYLAŞ :