Sağlık-Sen Deprem Bölgesinde Görevli Çalışanların Yanında
30 Kasım 2023, Perşembe

Sağlık-Sen Yönetimi, deprem bölgesinde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, onların talep ve beklentilerini dinledi. Kayıt altına alınan talepler ve sorunlar, raporlaştırılarak başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerle paylaşılacak. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman deprem bölgesinde görevli sağlık çalışanlarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde, sağlık çalışanlarıyla birebir sohbet eden Sağlık-Sen yönetimi, sorunları ve talepleri bizzat çalışanlardan dinledi. 

Sağlık-Sen yönetimi, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye’ye gerçekleştirilen ziyaretlerde belirlenen sorun ve talepleri kayıt altına aldı. 

 “Çalışanlarımızın Haklı Taleplerini İlgili Tüm Kurumlarla Paylaşıyoruz”

Gaziantep Nurdağı Sahra Hastanesi ile İslahiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, buradaki sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Çalışanlarla sohbet eden Doğan, onların sorun ve taleplerini dinledi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin’e de ziyaret gerçekleştiren Doğan, sağlık çalışanlarının taleplerini aktardı. 

Sağlık çalışanlarının her durumda milletinin ve ülkesinin yanında olduğunu dile getiren Genel Başkan Doğan, “Deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarımız zor şartlar altında fedakârca görev yapıyor. Sağlık-Sen olarak bizler, depremin ilk gününden itibaren sağlık çalışanlarımızın yanında olduk. Deprem bölgesinde görevli çalışanlarımızın haklı taleplerini ve yaşadıkları sorunları ilgili tüm kurumlarla paylaşıyor, sorunların çözüme kavuşması noktasında mücadelemizi sürdürüyoruz. Şimdi de Sağlık-Sen Yönetim Kurulumuzla birlikte deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunuyor, onların ağzından sorun ve talepleri dinliyoruz. Buradan çıkan sorun, talep ve çözüm önerilerini raporlaştırıp, yetkililerle paylaşacağız” diye konuştu. 

Sağlık-Sen Yönetiminin Ziyaretleri

Hatay

Genel Sekreter Durali Baki, Hatay Sahra Hastanesi, Defne Devlet Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, onların sorunlarını dinledi. Ziyaretlerde, Hatay Şube Başkanı Mustafa Tekgüzel ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’taki sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Konteyner kentteki aile sağlığı merkezini de ziyarette bulunan Kuluöztürk, sağlık çalışanlarıyla sohbet etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Vehbi Şirikçi ile de bir araya gelen Kuluöztürk, çalışanların sorun ve taleplerini iletti. Ziyaretlerde, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Adıyaman

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da Adıyaman’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde, Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Demir, Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Sağlık-Sen heyeti, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Hasan Bilici’yi ziyaret etti. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, konteyner 112 istasyonları ile aile sağlığı merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, hastane yöneticileri ile de görüştü.

Heyet, ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talep ve sorunlarını dinledi. 

Malatya

Malatya’ya ziyaret gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi, Yeşiltepe 112 Acil Sağlık İstasyonu ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Ziyaretlerde, Malatya Şube Sekreteri Hasan Ulutaş ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Osmaniye

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman ise Osmaniye’deki konteyner kentte yaşayan sağlık çalışanlarıyla buluştu. Çalışanların sorun ve taleplerini dinleyen Duman, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretlerde, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

 

 

PAYLAŞ :