Sağlık-Sen Yönetimi YÖK’ten “Üniversitelere Yer Değişikliği Hakkı Verilmesini” İstedi
28 Kasım 2023, Salı

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Göktaş’ı ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik yer değişikliği ve becayiş hakkı verilmesi ile teşvik ek ödemelerinin tavandan ödenmesini talep etti. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman ile Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş’ı ziyaret etti. 

Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunları iletilen ziyarette, gündeme dair değerlendirmelerde de bulunuldu. 

Görüşmede Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesinin zaruri hale geldiğini belirterek, bu konuda çalışma yapılmasını talep etti. 

Becayiş Hakkı ve Teşvik Ek Ödemeler de Gündeme Getirildi

Üniversiteler arası becayiş hakkı verilmesini ve teşvik ek ödeme oranlarının tavandan ödenmesini isteyen Doğan, aile birliği mazeretine bağlı olarak üniversite hastanesinden Sağlık Bakanlığı’na geçişte muvafakat şartı kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. 

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Doğan, üniversitede görevli sağlık çalışanlarına yönelik diğer talepleri şu şekilde sıraladı:

- Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan memurların genel idari hizmetler sınıfına atanmaları sağlanmalıdır. 

- Gece saatlerinde nöbet tutanlara artırımlı nöbet ücreti verilmelidir.

- Nöbet ücretlerinin hesaplanmasında kullanılan gösterge rakamları artırılmalıdır.

- Mevcut giyim yardımlarına ilave olarak; yılda 2 takım özel görev kıyafeti verilmelidir. 

- Sertifika sahibi sağlık çalışanlarının, sertifikasına uygun hizmet sunum alanında görev yapması halinde kadro/görev unvan katsayılarına ilave puan eklenmelidir.

- Özel işlem farkı tüm çalışanlara verilmelidir.

- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

PAYLAŞ :